čet, 11. svibnja '06 u 18:20
nema pljuvanja, lijepo je rekao da je to njegovo misljenje
respect
ja sam vec rekao sto ja mislim u prijasnjim postovima
daleko od toga da se u teretani ne moze dobiti kondicija
i daleko od toga da ces trcanjem i vjezbanjem doma brze nabiti kile nego sto bi ih nabio u teretani
ovime hoces reci da arnold nije bio jak i da nije imao kondicije? ili samo da ljudi koji izgledaju kao on nisu jaki (iako je ovo, naravno, glupa usporedba, jer danas nitko ne izgleda kao arnold)
samo bih se usudio primjetiti... Arnold je covjek koji je trenirao 6 dana u tjednu, 2 puta dnevno, i to maksimalnim mogucim intenzitetom. vjerujem da trenutno na svijetu ne postoji osoba koja bi mogla raditi tim intenzitetom dulje od 2 tjedna a da ne zadje debelo u zonu pretreniranosti <- ako to nije snaga i kondicija, onda ja stvarno ne znam sta je
uostalom, zasto mislis da nekome nije cilj izgledati poput arnolda, a pri tom nemati neku veliku snagu (vecini ljudi snaga uopce nije toliko nuzna stvar, dok je izgled opet s druge strane, vjerujem, svima bitan)
tebi je, kao igracu rugbya, na prvom mjestu kondicija, zatim snaga i eksplozivnost. izgled(naravno, kada gledamo s rugbyaske strane) ti vjerojatno nije toliko bitan.
naravno da, kao i svi ostali ljudi koji se bave nekim sportom, promoviras svoj nacin treninga, i tvrdis da je to upravo najbolja stvar, a pritom lupetas gluposti poput onoga da se u teretani ne moze nabiti kondicija. nije vazno gdje treniras. vazno je kako treniras. uostalom tema nije teretana, tema je bodybuilding. u ciljeve nekog bodybuildera moze spadati i kondicija, a dio bodybuildinga se cesto obavlja i izvan teretane.(npr. moj prijatelj svaki drugi dan hoda po pisti 3 sata kako bi dobio definiciju i izgubio visak sala)
pisao bih jos, al moram ucit latinski, tak da... l8er
Darth Carnarius
dobar si...koliko kila imaš?
oko 64 kg atm
eh, da... utezi nisu mjerilo snage... reci mi onda, sto je po tebi mjerilo snage?
Spomenuo si biceps. Vjerojatno zbog moje slike gdje sam napravio biceps pozu. biceps ne vrijedi nista bez ostatka tijela kao ni bilo koji drugi misic.
Biceps je pomagac tricepsu isto onoliko koliko je triceps pomagac bicepsu. Biceps i triceps imaju potpuno suprotne uloge. Biceps je pregibac i supinator podlaktice, sto znaci da ju pregiba prema tijelu, dok ju triceps vraca u pocetni polozaj. Kada je jedan od ta dva misica ukljucen, drugi je iskljucen(naravno, kada rade akcije za koje su predvidjeni).
Nesto kao i prsa - ledja. Prsa
primarno rade kada nesto odgurujemo, a ledja kada nesto povlacimo.
Primjetit ces da je biceps maksimalno napet kada su podlaktica i nadlaktica pod kutom od 90 stupnjeva, a triceps kada je ruka ispruzena.
eto toliko, sad fakat moram ic ucit