pet, 9. rujna '05 u 07:46
A tek engleska naftna politika po svijetu. Čitao sam malo onu odličnu knjigu za koju naravno nitko nije čuo, a koja govori o Engleskoj i na koji način su oni od vremena kolonijalizma uvijek bili nepokoreni i kako su se borili za svoje nacionalne interese. Autor je nedavno bio u hrvatskoj, čak je i na vijestima bilo! Niti hitler niti napoleon, nitko ih nije porazio, kao uostalom ni amere.
Znam da je možda ovo sada nepotrebno širenje teme, ali ova sranja sa terorizmom su po mom mišljenju pod kontrolom tih istih moćnika sa zapada. Pogledajte samo kako je američka ratna industrija profitirala nakon 9/11. Čuo sam podatak da je u biti 75% cjelog američkog gospodarstva usmjereno ka vojnoj industriji, samo se to ne čini tako. Znaš ono neka tvrtka proizvodi neke aluminijske cjevi, to nemora imati veze sa vojskom, ali upravo vojska najviše koristi te proizvode. Znam da se sve ovo čini smješno, ali tih 75% američkog gospodarstva u biti opskrbljuje pola svijeta oružjem, a ne samo američku vojsku zato jer sve članice nato-a moraju imati samo oružje po "nato standardima". I onda sve te članice odvajaju pare da bi kupile oružje od amera, a od tih para profitira američko gospodarstvo.
Još jedna stvar na koju bi se osvrnuo jesu nedavni napadi na london od strane terorista. Sada će oni (ako već nisu) kao i ameri uvesti one zakone o domovinskoj sigurnosti kojima specijalne službe dobivaju ogromne ovlasti da zadirati u privatnost civila.
To im se sada samo obija o glavu, jer su nama njihovi političari i dužnosnici srali da smo za vrijeme rata imali prisluškivanje novinara i druga kršenja ljudskih prava. Ma nemoj! A oni ih sada ne krše??? Jedna velika razlika je da su oni imali jedan "mali" teroristički napad, a mi 1/3 zemlje okupiranu. Pa jel se to može mjeriti? ajme zamisli kako je ovaj svijet pravedan.
Sorry svim na ovim dugim političim postovima, ali kad se zašlajfam onda teško stajem.