sri, 29. lipnja '05 u 04:37
Naišao sam na zanimljiv intervju koji je samo još jednom potvrdio ono što sam čitao i slušao o masonima iz drugih izvora. No, zanimlijvo je što se ovdje radi o masonima u Hrvatskoj. Intervju je iz Vjesnika datuma 13. 6. 1992., u vrijeme kada se obnavljala nezavisna Hrvatska. Inače se u hrvatskom jeziku za masone često kaže i slobodni zidari (freemasons). Evo isječka intervjua koji malo pobliže govori o načinu rada masona i kako se postaje mason.
Vjesnik: "Jedna od prilično raširenih predodžbi o slobodnom zidarstvu govori o masonstvu kao tajnom, mističnom i kultnom udruženju. Koliko je to točno i kako se postaje masonom?"
N.N.: "Ima jedna američka poslovna uzrečica: "Don't call us, we'll call you" (Ne zovite nas, mi ćemo zvati vas). Otprilike tako nekako moglo bi se reći i za primanje u masonsku ložu. Kandidat, dakako može sam izraziti želju da postane slobodni zidar, ali to ne ide bez preporuke dvaju članova lože koji ga poznaju i jamče za njega. O kandidatima se raspravlja u loži, a o primanju se glasa balotažom, bijelim i crnim kuglicama, tajnim glasanjem. Jedna crna kuglica (dakle, negativno mišljenje) odgađa kandidaturu za godinu dana. Kandidat koji na tajnom glasanju dobije dvije ili više crnih kuglica, ne može nikad više biti primljen u ložu."
Hrvatski masoni povezali su se s bečkim masonima i nakon temeljitih priprema unijeli svijetlo u deputatsku ložu Illyria u Beču (21.ožujka 1992.godine). Pored hrvatskih, u tu su ložu ušli i austrijski masoni koji nam žele pomoći. Prema tome, u Zagrebu još formalno nema lože. Zagrebački masoni rade u ložama u Klagenfurtu, Grazu i Beču. Pravila su takva da nas ovdje u Zagrebu mora biti barem četrdesetak, od čega sedam masonskih majstora. Slobodni zidari, naime, najprije su učenici, zatim pomoćnici i na kraju majstori. Nakon tog trećeg, majstorskog stupnja, mogu napredovati dalje sve do 33. stupnja po Scottish Rite, ili do 7. stupnja po Royal Archu. U Zagrebu, primjerice, u ovom trenutku imamo dvadesetak slobodnih zidara. Onoga trenutka kada budemo imali najmanje sedam majstora (a to će biti, očekujemo, početkom iduće godine), ukinut ćemo deputatsku ložu u Beču i otvoriti samostalnu u Zagrebu."
Vjesnik: "Tko su hrvatski masoni?"
N.N.: "Slobodnim zidarom može postati, rekli smo častan čovjek na dobru glasu i afirmiran u svojoj struci ili stvaralaštvu. Svaki slobodni zidar smije u javnosti za sebe reći da je mason, ali nikad ne smije to reći za drugoga. To je strogo pravilo koje se striktno poštuje, i to je ujedno osnovna tajna, vrijednost i moć djelovanja slobodnog zidarstva."
Vjesnik: "Na kojim sve područjima djeluju masoni?"
N.N.: "Kao slobodno zidarstvo u cjelini, tako je i hrvatsko slobodno zidarstvo imalo u prošlosti veliki utjecaj na političku, gospodarsku i kulturno-znanstvenu sudbinu hrvatske civilizacije. I danas je tako. Ako imamo na umu već spomenutu činjenicu, koja govori o golemom utjecaju masonstva danas u političkim i gospodarskim krugovima u svijetu i ako znamo koliko su razvijeni njihovi međusobni kontakti i povjerenje, onda nije potrebno napominjati da bi hrvatski masoni mogli odigrati važnu ulogu i u obnovi Hrvatske. Oni, svakako, i u tome vide svoju ulogu."
Ono što govori da je Tuđman bio mason jest da je Hrvatska loža masona dobila jaku potporu Vlade. Inače, masoni rijetko kada tako otvoreno govore, ali u ovom slučaju su time profitirali. Jer ne govore da su povezani sa sotonizmom, nego da je to samo bratstvo ljudi koji žele sami sebe učiniti savršenim i prenijeti takav svoj utjecaj na svijet. A u doba obnove Hrvatske - oni su mogli biti protumačeni kao graditelji Hrvatske i time dobiti naklonost Hrvata. Kao što ste i sami pročitali, ne može svatko postati mason. Mora imati jake preporuke drugih masona, a to uglavnom znači da ta osoba mora biti 'na čisto' s Bogom - da nema nikakve ljubavi i vjere u Njega (što ne znači da ne treba vjerovati da postoji, svi masoni su svjesni Božjeg postojanja). Veliku ulogu igra i utjecajnost. Jer, koja korist od neutjecajnih masona, koji ne mogu prenijeti Sotonski utjecaj na svijet.
Jawa
19 godina
768 poruka
31 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 05:04
MathewSkywalker
Ono što govori da je Tuđman bio mason jest da je Hrvatska loža masona dobila jaku potporu Vlade.
Ne mora biti tako, neki (bivši) HDZ-ovci za koje se sumnja da su masoni a iz te stranke su izbačeni ili su sami izašli ranih devedesetih su navodno napustili HDZ upravo zbog Tuđmanova anti-masonstva. Ne kažem da Tuđman nije mason, ali po člancima koje sam ja pročitao on je mrzio masone. Ako ih je zbilja mrzio, možda ih je mrzio baš zato što je on sam mason; jer su oni ipak najtajnovitije društvo.
Lux izmjenio poruku 29.06.2005, 05:05
Jedi Initiate
20 godina
1.919 poruka
140 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 05:07
da ne otvaram novu temu,evo za one koji su gledali dvd izasao nedavno u vecernjem (dekodirani Da Vincijev kod,ili Illuminati istog autora)
Sto se tice tvrdnja da takve razne tajne organizacije ne postoje i pokazuje da su u sluzbi zla.
Jer ne mozes se boriti protiv onog sto ne postoji(tj. u sto te uvjere da ne postoji)
Citiram mail iz Verbuma:
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Knjiga "Dekodirani Da Vincijev kod" nije ni na koji način povezana s DVD-om istoga naziva
Nakladna kuća Verbum je u srpnju 2004. otkupila autorska prava za hrvatsko izdanje i objavila knjigu katoličke autorice Amy Welborn "Dekodirani Da Vincijev kod", kao odgovor na roman "Da Vincijev kod" Dana Browna.
Knjiga "Dekodirani Da Vincijev kod" je izazvala veliki interes čitatelja, već je mjesecima u vrhu svih knjiľnih top ljestvica te je pod tim imenom postala poznata javnosti kao knjiga koja se argumentirano suprotstavlja tezama iznesenim u romanu "Da Vincijev kod" autora Dan Browna, tj. sa krąćanskih pozicija daje odgovore na tvrdnje iznesene u tom romanu.
Ovih dana se u izdanju Blitza, a u distribuciji uz Večernji list, na trľiątu pojavio DVD istog naziva, ali koji nastupa s potpuno suprotnih pozicija od knjige u naąem izdanju.
Dok se knjiga u naąem izdanju na osnovu povijesnih, arheoloąkih, teoloąkih i drugih argumenta suprotstavlja tezama Dan Browna,taj DVD nazvan kao i naąa knjiga ("Dekodirani Da Vicijev kod") ne samo da ne dovodi u pitanje teze iznesene u romanu "Da Vincijev kod", nego ih pokuąava prikazati stvarno utemeljenima.
Tako smo na hrvatskom trľiątu dobili dva proizvoda koji se referiraju na istu knjigu, obraćaju se istoj publici te imaju isti naslov, a potpuno su različitog sadrľaja i suprotstavljenih teza, ąto je izazvalo zabunu u javnosti.
Stoga u svrhu pojaąnjavanja i informiranja javnosti ističemo sljedeće: Nakladna kuća Verbum, autorica Amy Welborn i njezina knjiga "Dekodirani Da Vincijev kod" objavljena u naąem izdanju nisu ni na koji način povezani s DVD-om istog nazivaniti smo bilo kome dali dopuątenje da naziv naąe knjige koristi u svrhu promidľbe svojih proizvoda.
Jawa
19 godina
683 poruka
39 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 06:09
Tuđmanu su se masoni dobro osvetili! Neznam ako je itko od vas čitao knjige od Tomca ili Domazeta u kojima se govori o širokoj propagandi protiv Tuđmana koja je otpočela već 1995. Ma mislim... svi ti naši novinari su dobili malo veće plaće i srozali nam vlastitio dostojanstvo.
Jawa
19 godina
768 poruka
31 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 09:13
Koji je naslov tih knjiga?
Lux izmjenio poruku 29.06.2005, 09:14
Bounty hunter
21 godina
3.621 poruka
26 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 09:15
Hm... Ne znam. Možda Tuđman nije bio mason, ali netko jako utjecajan u Vladi 92. je morao biti.
Jawa
19 godina
768 poruka
31 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 09:53
MathewSkywalkerHm... Ne znam. Možda Tuđman nije bio mason, ali netko jako utjecajan u Vladi 92. je morao biti.
Yep, pravo zboriš. Neki kažu da su zbog toga izbačeni iz Vlade te osnovali neke svoje stranke ili se pridružili postojećima. Masoni su bili veliki protivnici raspada Jugoslavije i stvaranja naše neovisne države pa su im dobro došli ljudi na visokim položajima u Vladi RH.
Jawa
19 godina
683 poruka
39 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 10:45
Ah šta mislite tko je otišao ća iz hdz-a ko' fol radi hrvatske politike prema bosi 1993. godine?!?!
Neznam kako se zovu one knjige koje sam gore naveo, ali svima preporučam da pročitaju "Ambru" od Ivana Aralice koja govori o stvarima koje nikad nećete pročitati u našim tvz. "slobodnim medijima".
Jedi Initiate
20 godina
1.919 poruka
140 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 10:50
MathewSkywalkerHm... Ne znam. Možda Tuđman nije bio mason, ali netko jako utjecajan u Vladi 92. je morao biti.
Sadašnji khm.... khm... pred...khm...sjednik khm... khm...
btw jeste li primjetili da su Susak I tudjman umrli dok su jos bili na polozajima,to ne mora znaciti nista,ali obicno ljudi umru nakon sto se maknu s takvih polozaja u takvom vremenu...
Skullo izmjenio poruku 29.06.2005, 10:52
Bantha poodoo
19 godina
99 poruka
0 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 11:15
Skullo ja sam primjetio!!!
Baš sad to pokušavam prokužit!!! O čem se radi
Jawa
19 godina
768 poruka
31 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 13:40
Možda se radi o nekom planiranom ubojstvu izvršenom po najvišim svjetskom standardima i kriterijima. Naravno, ne trebam govoriti tko je ta ubojstva iscenirao. (Jedan veeeliki 'navodno' oko ove dvije rečenice)
Jedi Initiate
20 godina
1.919 poruka
140 midiklorijana
sri, 29. lipnja '05 u 22:39
DA to ne mora biti nista,a opet moze biti i nesto posto masonima i slicnim krugovima ne odgovara slobodna Hrvatska
Jer lakse je kontrolirati sve ove drzave kao jednu cjelinu nego kao svaku posebno
btw vidili ste svi nedavno sta su rusi napravili od jadnog covjeka
Jawa
19 godina
768 poruka
31 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 01:23
Skullobtw vidili ste svi nedavno sta su rusi napravili od jadnog covjeka
Molim? Šta su napravili?
Bounty hunter
21 godina
3.621 poruka
26 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 01:29
@HK Revan: Aralica mi je zanimljiv pisac. Baš ću pročitat.
BTW Čini se da mi se slažu dijelovi slagalice. Naime, jedan prijatelj mog starog (inače bio propovdjenik u Kaliforniji) se rastao sa ženom jer je radila svakakve gluposti, a između ostalog sudjelovala i na spiritističkim seansama. Još propovjedanjem Božje Riječi se zamjerio masonskim krugovima koji su bili u vezi s njegovom ženom, a kad se rastao, odlučili su se pobrinut da ga eliminiraju. I kako to obično biva kad je netko uporan u namjeri da nekog upropasti, na spiritističkim seansama su se dogovorili da 'umetnu' rak u propovjednika. I stvarno, nakon nekoliko mjeseci, obolio je od raka. Propovjedniku nije trebalo dugo vremena da shvati tko mu je to napravio. I nakon možda 2 i nešto godine je umro.
Moguće je da su slično napravili i masoni Tuđmanu s njegovom bolešću.
Jawa
19 godina
768 poruka
31 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 02:06
Bože sačuvaj, pobit će nas crnom magijom!!!
Mislim stvarno, u posljednje vrijeme počinjem vjerovati u takve stvari.
Btw zna li itko s čim imaju veze kombinacija slova alfa, psi i omega (ne mislim na ona studentsksa bratstva).
Jeste čuli da je Bijela kuća sagrađena od kamena s otoka Brača, a s obzirom da su masoni sagradili gotovo čitav Washington sumnjam da su baš taj kamen izabrali slučajno, mislim, možda je Brač nešto kao force sensitive za njih.
JESTE PRIMJETILI DA SVI NA OVOJ STRANICI PO BROJU PORUKA IMAJU POSLJEDNJI BROJ 7???
Lux izmjenio poruku 30.06.2005, 02:59
Jawa
19 godina
683 poruka
39 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 02:18
Treba biti jak u vjeri...onako kako to Rojs slikovito i na glas kaže pa neće biti problema. Čudim se kako ga još nisu eliminirali? Ako je onaj lik kojeg je Mathew spomenuo bio do kraja ustrajan u vjeri onda je izgubio ovaj život, ali je dobio život vječni!
Čini mi se da je i zgrada UN-a sagrađena od Bračkog bijelog mramora zato jer taj kamen ima jako dobra mehanička svojstva.
Bounty hunter
21 godina
3.621 poruka
26 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 03:33
HK RevanTreba biti jak u vjeri...onako kako to Rojs slikovito i na glas kaže pa neće biti problema. Čudim se kako ga još nisu eliminirali? Ako je onaj lik kojeg je Mathew spomenuo bio do kraja ustrajan u vjeri onda je izgubio ovaj život, ali je dobio život vječni!
Čini mi se da je i zgrada UN-a sagrađena od Bračkog bijelog mramora zato jer taj kamen ima jako dobra mehanička svojstva.
Upravo to! Jako rijetko sretnem ljude koji tako razmišljaju. Bili smo svi tužni kad je umro, naravno, ali ipak mirni zbog toga što smo znali da mu je život vječni osiguran pošto je cijeli život posvetio Bogu i nikad nije posustao u tome. On je bio stvarno primjer čovjeka koji je živio u skladu s Božjim načelima.
Mimbanite
20 godina
348 poruka
0 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 05:44
citam knjigu o templarima i masonima i povezanosti
GRIEVOUS:
I sound like I should be plotting against James Bond.
Bantha poodoo
19 godina
61 poruka
0 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 06:02
na misterije.org ima jedan dobar tekst o templarima...
Gdje nema osjećaja; tamo je mir.
Gdje nema neznanja; tamo je znanje.
Gdje nema strasti; tamo je mirnoća.
Gdje nema smrti; tamo je Sila.
Mimbanite
20 godina
348 poruka
0 midiklorijana
čet, 30. lipnja '05 u 08:29
Solidiusna misterije.org ima jedan dobar tekst o templarima...
bas sam procitao i ne svidja mi se... previse spekulacija i sve se temelji na tome sto su oni imali prvobitno sjediste na ostacima Solomonova hrama...
GRIEVOUS:
I sound like I should be plotting against James Bond.
Jedino registrirani članovi foruma mogu sudjelovati u raspravi.
Rebels choose
Chrome, but this forum works even with Imperial browsers. Droids and Internet Explorer browser forbidden.
hrvatski Star Wars community, forum 3.2.3 0,57 s