sub, 21. svibnja '05 u 03:13
Boga se zove, Varactyl vrsta.
Hm... Nego jedna informacija na tfn-ovom forumu me zaintrigirala. U originalu A new hope Kenobi se glasa kao Krayt Dragon kako bi preplasio Tusken Raidere. No, procitao sam da je to u izmijenjenoj verziji (ovoj najnovijoj) vise glasanje Boge. Iako tu bi u jednu ruku moglo biti dobro, nema bas previse smisla.
A film... Isto kao sto netko napisa reklame su me izludile. Kokice su se opasno pocele nestajati u iscekivanju filma. Meni ne toliko drag uvod sa A long time ago in a galaxy... brzo se zaboravio nakon uvodne scene. Ostavila me bez daha. Suza u oku. Ruka s kokicama je zavrsila na pola puta do usta, isprva prosipajuci malo, a zatim pri jednom od manevara grcevito se stisnuci zdrobila je ostatak. Dookuov pad mi je bio u potpunosti nezanimljiv i vjerujem da je moglo biti mnogo bolje odradjeno. Lagane sale su mi dobro sjele, nekako podizuci atmosferu. Brat uz brata... Ljudi koji se pretrpjeli mnogo toga pa se ne boje nicega. No, nakon toga sve se mijenja...
Na bolje, naravno. McDiarmid obavlja fantasticno ulogu, i to gotovo svaki dio. Nikada necu zaboraviti poglede upucene Artoo prilikom sletanja. Onako krajickom oka. No, iako rekoh da sve postaje bolje, to ipak nije tocno. U medjusobnoj konverzaciji Padme i Anakina uvijek sam imao zamjerke na neciju glumu, iz nekoga razloga ovoga puta vise na onu od Portmanice. Iako ni Hayden nije briljirao, ali bar mi je scenukada Padme ceslja kosu:
anakin: you are so beautiful
padme: im beautiful cause im in love
anakin: no because im in loveyou are beautiful (ili tako nesto)
padme: then your love has blinded you.
ucinio boljom. Gotovo bih rekao da nesto u onome osmijehu ima, a i tijekom filma je nesto radio s jezikom, mozda govorna mana ili nesto trece ali savrseno odgovara (geez, zvucim gay ^^). Eh... Da. Dosta kritika o njih dvoje, mogli su i gore mogli su i bolje, bar su bili drveni, a ne kameni. ^^
Scene u Jedi Temple-u, kada Anakin hoda, onako uspravno, pokazuju arogantnost, sa svojim ultra-cool plastem, su ostavile dubok dojam. Zatim ima nesto sto nisam posve shvatio a to je da prilikom jednog javljanja Yode, nekoga jos i Secure ona kao da ima neki flaster na trbuhu. Prejako se isticalo...
Kazaliste, McDiarmid ponovno briljira. Glas, skriveni osmijeh kada kaze da je Palegiusa apprentice ubio u snu (naravno, odavajuci tko je taj apprentice). Koliko se sjecam svidjelo mi se lice Anakina kada su rekli da ce sjediti u Vijecu ali nece dobiti titulu Mastera.
Utapau... Stil borbe Obi-wana. Da nije radio cijelo vrijeme one s dva prsta ne bih povjerovao da moze rasiriti Grieviousov oklop. Lijep zavrsetak za generala, doduse. Kada gnjevni plamen iz ociju srne.
Coruscant... Zaboravih reci da me je odusevio. Za razliku od dvojke koja je pokazala njegov vise zivot, Epizoda III je imala vise panorama. Zalazak Sunca. Padme i Anakin odvojeno. Oci suze, no ne dopustam da slanoca dopre do mojih usana. I onda borba... Mace Windu mi nikada nije bio drag lik, (cisto iz njegove, hm, samouvjerenosti?) a Samuelova gluma je samo tome pridonijela (ne kazem da je bio los, dapace). "Are you threating me, Master Jedi?" Sto jos reci? Malo mi je zao sto su ostali Jedi Masteri brzo poginuli. Dopustanje da ga Mace pobjedjuje kada Anakin dodje, prenemaganje i zatim "POWER", UNLIMITED POWER!" Sto reci? ^^ Bezvezno mi je kada Anakin klekne, sad kad jefaca i kaze "Thank you."
Naravno, u tome dijelu sam se totalno izgubio u jednoj "fotelji". U potpunosti sam se smanjio. Odlazak Anakina u sobu younglinga...
"And this is how democracy dies, with a thunderous applause."
Anakinov razgovor s Padme... "Love can't save you, only my new powers can." (netko na jednom forumu napisao SUPER MEGA powers, ^^) Zanimljivo.
Order 66... Ovo su mi najbolje scene, jedino smrt Plo-Koona mi se malo ne uklapa ali je fantasticna. Glazbena podloga... Samo se ne sjecam tko tu sve umre. Pomozite, da ne zaboravim (pogotovo scenu na "mostu" kada jedan Jedi ide naprijed a zatim trooperi stanu, nanisane, on se okrene, ubije trojicu i umre).Svakako pomozite.
Mustafar... Krvolocno ubijanje. Ocaralo me. Steta sto Viceroy nije malo vise patio. Zute oci, a zatim kasnije ovaj put u Anakinovom oku suza. Dolazak Obi-wana malo je upropastilo njegovo stajanje u brodu (je li to imao ruke na bokovima? heh-- poput Supermana) i force choke Padme. "LIAR!" A prije toga zanos u glasu o svrgavanju Emperora. Tresao sam se. Jesam li spomenuo i da sam ja bio u agoniji. Od pocetka borbe na Coruscantu. Previse Pepsija. No, vjerujem da o tome ne zelite cuti. Barem nisam trcao poput nekih van u vrijeme borbe Anakina i Kenobija. Ono, wtf? Duel svih duela a oni trce van? Obi kada price da mu je bio poput brata... "It's over Anakin. I have the higher ground." AAIIII- Leg -CHop. Otuzno. Dok se Anakin hvata i lagano klizi, ja se grcevito hvatam za noge iz dva razloga. Jedan je zbog utjecaja Pepsija naravno, ali on nema nikakav znacaj, poput onoga drugoga.
Borba Yode i Palpatinea. Yodin ulazak, kada se lagano rijesi dva guarda. Osmijeh Palpatinea.... Nemam rijeci.
Djeca, neshvatljiva situacija s Leiom. Scena na Tatooineu. Owen gleda Sunca- Luke gleda Sunca. Gotovo ista odjeca. Ocaranost.
Vader... Vader... Vader... Tek tu Anakina vidim kao Vadera. Trganje okova. Krik. Pogled na Death Star.
Otupljenost nogu, glazbe, sila na WC. Nisam odslusao creditse do kraja. Nisam mogao plakati (ponovno iz dva razloga). Potpuna zbunjenost. Odlazak u WC. Pogled u ogledalu. Spoljstenost kose. Dozivljavala je film kao i ja. Malo vode u ruke, lagani prolaz... Nova Nada je rodjena.