pon, 23. svibnja '05 u 02:07
Impresije...
...sve je tu. Sve nerazjasnjeno od ANH... i slika je kristalna, slika u kojoj Obi-van kaze mladom Lukeu... ti si prvi od nove generacije Jedija... one generacije koja smije VOLJETI, imati prijatelje poput Hana Soloa... generacije koja nije arogantna i slijepa poput vjerskih fanatika Jedija u ep.1-3... i upravo ta ljubav vraca ravnotezu u sili... ne Vader, ne Annakin, nego ljubav za koju se Annakin borio od prvog dana... jer ovo je epska ljubavna prica...
...i snaga ljubavi oca prema sinu koja je uravnotezila silu... i skidanje Kacige oca da napokon vlastitim ocima vidi sina...
...wow, zar nije gust odgledati sada redom dijelove... 1-6, i imati novo vidjenje cijelog epa?
... i kad Yoda sjedne izmucen i oslabljen nakon bitke s Imperatorom u lovac Baila Organe i prizna mu... porazen sam... i kad razmislja sa suzom u oku... tad je jasnije sve, a najvise recenica iz AOTC-a... mnogi su jediji arogantni i sebicni i ne vide dalje od vlastitog nosa...
... i tek usput, kakva kritika svijeta u kojem zivimo, gdje demokracija s plijeskom postaje diktatura...
Sve je tu... na vama je odluka, uzeti ili ne? Gledati ili ne... i nisu bitne ni uloge, ni scene, ni efekti... jedino ljubav... ljubav i hladnoca, ljubav jednoga koji ce uravnoteziti silu i hladnoca cuvara republike bez ljubavi... i zato su nam trebali novi Jediji, s prijateljima koji ce prijeci pola galaksije da ti spase ass, sa sestrom koja te bez rijeci razumije i voli, sa dobrotom i ljubavlju...
Hvala, George... ako su nase majke i bake plakale uz Gone with the Wind... mi cemo, poput Spielberga, plakati uz Annakinovo... pomozi mi, sine da te barem jednom vidim vlastitim ocima...
P.S.
Pocetkom osamdesetih otac me vodio u kino gledati ep. 1... imao sam 9 godina... sutra mu poklanjam projekciju... ima 63 godine... i znam, zasuzit ce oko...
Corto_73 izmjenio poruku 23.05.2005, 02:12