pet, 18. prosinca '15 u 13:18
8/10, više zbog nekih sitnica sa samom pričom. Cijepidlačenje incoming...
- Starkiller planet mi se čini natrpan unutra "jer nova, veća Zvijezda Smrti"
- Jedna komična scena previše sa Renom (scena kad uništi stolicu za mučenje i trooperi se okrenu. Predobro, no mislim da su time Rena spustili jednu stepenicu niže u odjelu ozbiljnosti)
- razlika između nove republike i pobunjenika je... koja?
- Bijeg Poea sa Jakkua mi se činilo vrlo slabo objašnjeno
- Finn kao lik mi je super, Boyega mi je odličan, no prebrzo mi je neš promjenio sliku na početku filma. Gledajuči teasere i trailere očito mi je bilo da je neš probudilo Silu u njemu (Force awakens, jel). Valjda sam htjeo vidjeti malo više ekspozicije oko toga.
- Nabrijavali su Gwendolyne Christie, lik joj je na posteru i dobije 5 minutni cameo. Bio sam uzbuđen kad su je zgrabili u film, sad sam iritiran što nije dobila ništa bitno da radi. Iskreno se nadam da će EP8 biti bolja za nju.
- Kylo je Hanov sin. Super! Bace bombu takvu kao da pričaju o vremenu uz kavu. C'mon.
Valjda mi je jedina zamjerka što su neki dijelovi priče prekrati, dok drugi potpuno nepotrebni.
Svi novi glumci su mi bili odlični, stari također. Drago mi je što su Hana izbacili iz daljnje priče jer mi se Ford čini preumoran za sve to, koliko god mi je lik Hana drag. Najveći interes mi je bila Carrie Fisher, zanimalo me kakva će ona biti, no ispala je super.
Daisy Ridley mi je bila odlična. Maz kao lik je bila super, sviđa mi se taj cijeli dio s njom. Adam Driver mi se čini odličan kao Kylo, ne znam šta svi gaze po njemu (balavac, ovakav onakav) jer se zna jako malo o liku i njegovim motivacijama (koje nemaju veze sa New Orderom, čini mi se)
Daj još.