čet, 17. prosinca '15 u 16:01
meni se nije dopalo što:
1. je Kylo Ren i likom i ponašanjem ustvari neki "pi*dek" (mislim, ekipa koju on zarobi mu se ruga.. a vadera kad su rebelsi vidjeli su se usrali), totalno atipični dark-side zločinac i to mi zasad nije leglo
2. jedino ja očito imam mišljenje da je Ford poluizgubio onu neku karizmu koju je tako j*beno imao kao mlađi Han Solo, jednostavno iz njegove glume mi je djelovalo kao da je umoran i da odrađuje posao
3. radnja cijelog filma mi je malo prejednostavna bila, nekako sam se nadao da će se stvari u nekom trenutku zakomplicirati bar malo i ući u dubinu, ali ok to je bila moja želja
4. vuče jako na EPIV: pustinja, neki jadnik iz pustinje nađe droida i postane u kratko vrijeme ultra-jaki-jedi-superheroj, glavni lik pogine za dobrobit nečiju (kenobi-luke, solo-ren), pobjegne se iz zatočeništva i dođe do rebel-baze sa droidom koji ima bitne podatke za obje strane, rebel-baza otkrije novo planetarno oružje imperija i brzo ga treba uništiti ili su nadrapali, sa malim brojem brodova se zalete i unište oružje preko trench-runa
5. kako se obični stormtrooper Finn uspio punih par minuta sa lightsaberom boriti protiv (bar malo) učenog i force-strong Kyla Rena? pa po nekoj logici ovaj ga je trebao ubiti u roku par sekundi
6. scena gdje Solo pogine mi je loše napravljena, i odmah kad je stao na most koji bez ograde stoji iznad bezdana i dođe do sina kojeg treba okrenuti na light-side (što je jedna od najtežih stvari u SW svijetu po meni) koji nakon 3 rečenice kaže "da, tata, može u pravu si idem doma pisati zadaću i biti dobar sinček"- jednostavno mi cijela scena nije šokantna kako je mogla biti, i čak nebitna za radnju filma (bar ovog dijela VII)
meni se dopalo što:
1. mislim da je Rey dala dobru ulogu, za razliku od ostalih neemotivnih likova/loše emotivnih, ona mi je djelovala kao osvježenje i da se ponaša stvarno kako bi trebala u svim situacijama
2. napokon je imperij pokazan kao bad-guysi koji bez milosti pokolju cijelo selo i budu kao treći reich svi poslagani i bolesno lojalni
3. među rebelsima su velike uloge odigrali obični ljudi, a ne superjunaci, i Poe mi je dao dojam običnog pilota koji može preokrenuti situaciju i pokazati da ustvari new republic ovisi o "običnim" likovima
4. Chewie mi je dao jaču i bitniju ulogu nego prije, i to mi je logično i dopada mi se podosta
5. općenito: STAR WARS IS BACK IN TOWN BABY
ocjena: 7.7/10
(moguće da sam ja i previše očekivao, pa mi se možda svidi iz drugog gledanja više- nemojte me odmah streljati)