pet, 21. travnja '06 u 14:53
Čuj Loki, kažu tvoji istomišljenici da te napadam bez obrazloženja. Pokušaj razmišljati ovako...nije bitno da li se to desilo tebi, zamisli nekoga svog bližnjeg kod Josefa na stolu...tu te čekam prijatelju. Bilo koji oblik opravdavanja njegovih zvjerstava zamotano u nekakvu "nauku", po meni jednostavno ne drži vodu, pogotovo što zaista nema baš dokaza da je to zaista i pomoglo. Uostalom kako ljudima, odnosno znanstvenoj medicini može pomoći vezanje krvnih žila dvaju živih bića...
Ne kažem da ti u ikakvom smislu opravdavaš njegove postupke, ali tako ispada, inače ne bi spominjao ikakvu nauku, medicinsku korist i sl. Želim samo reći da smatram da bi Josef u meni, da sam bio u situaciji da ga sretnem, probudio zvjer, iako nikad nisam mogao vidjeti što je činio, dosta je ono što se zna... Ne želim o ovome više uopće polemizirati, jer ikakav oblik opravdanja Josefa Mengelea u meni izaziva bijes, a i sažaljenje prema onima koji ga opravdavaju na bilo koji način, naravno ističem svoje mišljenje.
@Jaspel, iako to ovdje izgleda možda i glupo, + od mene za razmišljanje