ned, 5. lipnja '05 u 19:03
Neki dan ja i frend smo komentirali onu priču Palpatinea kojuispriča Anakinu, uglavnom veli da njegov učitelj Darth Plagueispostao toliko moćan, da je mogao upravljati s midikloridima i tako stvarati život iz ničeg pomoću sile.
Eh onda smo se je frend zapitali dali je Darth Plaqueis stvorio Anakina u utrobi Shmi Skywalker.Iako je sam GL rekao da Anakin nema oca već da ga je sila stvorila,ali ja mislim da je Plagueis, pošto je mogao stvoriti život, odlučio manipulirati silom i stvoriti biće iz čiste sile, kojeg če uzeti za svog učenika i tako zajedno zavladati cijelom galaksijom.Pošto njega ubije vlastiti učenik Palpatine, koji i ujedno imao uvid o Plaqueisovom planu pa tako nastavi izvšavati taj isti plan, osim što nije znao gdje se 'the chosen one' nalazi.
Palpatine je odlučio samo čekati da čuje glasine o njemu, jer dijete tako moćno neće dugo ostati skriveno, pa tako i bi, i on saznade za njega u Episode I. Ali pošto su ga prvo uzeli Jediji i otkrili njegovu moć, Palpatine odluči skriti svoje zanimanje za dječaka pred drugima, pažljivo ga nadzirajući. Jedaji su Anakina naučili da slijedi pravi put Jedija, što Palpatineu nebude drago, ali je znao da uz pažljiv i razrađen plan bi trebao Anakina zavesti na Dark Side.(da je dospio odmah u ruke Palpatinea, bio bi savršeno zlo).
U Episode II se ulizivao Anakinu i nabijao mu ego, spikom ' Ti si jači i od samog Jode',Palpatine je isplanirao otmicu Shmi Skywalker, jer stvarno nema smisla zašto bi je Pješčani Ljudi držali na životu mjesec dana na mukama.Taj plan je bio savršen, jer kad Anakin jurio pustinjom da pronađe svoju majku u pozadini se mogla čuti tema ''Duel of Fates'' što je tema za Sithove(darth maul),znači da je plan uspio, u Anakinu se probudila silovita mržnja(a svi znamo kamo mržnja vodi
Palpatine je znao da bez Anakina neče moči u potpunosti zavladati galaksijom...uglavnom dalje znate sami.
Pa komentirajte o ovoj mojoj teoriji,.
P.S. Ako je Anakin samo misteriozno stvoren,onda je moje mišljenje o GL pričanju priča vrlo upitno.