čet, 30. travnja '15 u 17:53
Možda može imati i dvostruko značenje, možda kao " prva naredba " koju je izdao Palpatin order66, pa ovi samo nastavljaju.
A i što se točno desilo da se sila budi, kad je ona sveprisutna, možda označava samo povratak i Jedia i Sitha na scenu.
Što ako su nakon e.VI bića u galaksiji zaključili da je za njih najbolje da nijedni force useri nemaju utjecaj, pogotovo kad postoji još ostatak carstva i nakon 30godina.
Možda je došlo do nekakvog primirja između dvije strane, a zabrana jedia i sitha kao glavnih krivaca za sve što se desilo u galaksiji od klonskih ratova pa do e.VI je jedan od uvijeta primirja, što bi moglo objasniti zašto Renov lightsaber izgleda sklepano, jer nije imao od koga naučiti nego je sam tražio znanje.
Također vezano uz ovu teoriju, je bijeg Boyeginog lika, koji je stormtrooper, zašto bi ga Order lovio, ili je naišao na nekakav tajni plan za napad ili je upitanju da možda ima latentne force sposobnosti pa ga je order htio konvertirati, očigledno da njegov lik u traileru ima određeno nepovjerenje kada mu ruku pruža Daisyn lik, a oba dvoje ih naganjaju,er u onome što je viđeno imam dojam da je stormtrooper sa moralom i čašću, ali to su sve moje spekulacije.