Rezimirajmo ono što dosad znamo, a ovdje ubacujmo vijesti i komentirajmo.
Star Wars: Episode VII (Zvjezdani ratovi: Epizoda VII) Premijera: 18. prosinca 2015. Redatelj: J. J. Abrams. Scenaristi: Michael Arndt, Lawrence Kasdan, J. J. Abrams. Priča: George Lucas. Glume: Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Max von Sydow, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Crystal Clarke i Pip Andersen. Producenti: Kathleen Kennedy, J. J. Abrams, Bryan Burk, Bad Robot Productions. Konzultanti: Lawrence Kasdan, Simon Kinberg. Skladatelj: John Williams. Početak produkcije: Svibanj 2014. godine. Distribucija: The Walt Disney Company, Lucasfilm Ltd.
Najnovija je vijest od danas, 27. srpnja 2013. John Williams vraća se u sagu.
"I haven't committed a crime. What I did was fail to comply with the law."
Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I'm a dog chasing cars. I wouldn't know what to do with one if I caught it! You know, I just, do things.
U zadnjih se nekoliko dana pojavilo par glasina o likovima iz Epizode 7. Sve su to nepotvrđene informacije, ali dosta su zabavne. Movieweb tako prvo donosi da će se Ian McDiarmid vratiti kao Palpatine. Potom prenose kako će se Palpy vratiti kao duh. Očito su u međuvremenu i Sithovi otkrili tajnu očuvanja identiteta poslije smrti. Uz McDiarmida će se navodno pojaviti i Kenobi. Vjerojatno u izvedbi McGregora. Tako kažu na Latino Reviewu. Osobno podržavam komentatora ispod koji kaže da bi se mogao pojaviti kao holo-zapis, nikako kao duh iz OT-a. Uz to, čini se da će trilogija nastavaka prekršiti dvije tradicije. Filmovi se planiraju svake dvije godine (2015. - 2017. - 2019.) te bi Ep 7 mogla izaći u - prosincu.
Od svega navedenog, jedino me veseli ime Kathleen Kennedy, mada poznavajući Abramsa, novi Star Wars film će biti "mlaka, više prema lošem" priča s puno, puno specijalnih efekata i to će biti uglavnom to. Ići ćemo u kino gledati specijalne efekte koje će prodavati pod zvjezdanim nazivom *Star Wars* i pritom se Disney nada musti novce fanovima, nove igračke, knjige, stripovi i svašta ostalo, jer svi znamo da je njihova cijela SF franšiza propala ili je na tom putu, John Carter je podbacio, propao, Tron ima grupu fanboys iz '82, teško dobivaju zanimanje mlađe populacije (šteta, Tron Evolution je bio baš dobar, ali kad neće, ne ide) tako da će Disney stiskati Star Wars franšizu do yaya, ne razmišljajući o nekoj novoj kvalitetnoj priči i novim radnjama, samo će živjeti na staroj slavi i daj narodu nek' se veseli...samo narod veseli nešto drugo, stara slava zasigurno ne.
Malo vijesti s Latino Reviwa. - Kao lokacija za snimanje navodi se Novi Meksiko. Hint: pustinjski, prerijski, planinski komad SAD-a. - Navodno je Saoirse Ronan čitala za nepoznatu ulogu. - Kažu, dobit ćemo zločinca - ženu. E, to je odličan potez. Ako se obistini, dakako. - Također, Benedict Cumberbatch jest u Epizodi 7. Kao lagao je za Khana, tako sada i za ovo. Imat će manju ulogu u Epizodi 7, ali puno veću u Epizodama 8 i 9. Fantastičan glumac, nema šta. - Drugi link govori o možebitnom starijem glumcu koji bi utjelovio Obi-Wan Kenobija. U dobi i fizičkih predispozicija Aleca Guinnessa. Zanimljivo, mada nisam siguran želim li i trećega glumca Kenobija. - I da, gotova je unutrašnjost izvjesnog Millennium Falcona. Dok nam ne pristignu neke službene potvrde, i ovo je dobro za ubit vrijeme.
Drugi link govori o možebitnom starijem glumcu koji bi utjelovio Obi-Wan Kenobija. U dobi i fizičkih predispozicija Aleca Guinnessa. Zanimljivo, mada nisam siguran želim li i trećega glumca Kenobija.
Kolega je već objavio vijest na svom blogu i temi, no ja ću je još malo proširiti. Dakle, 24. listopada objavljeno je kako će J. J. Abrams i Larry Kasdan preuzeti dužnost pisanja scenarija Epizode 7. Ta me je vijest zabrinula jer već sam prihvatio Arndta kao scenarista, Kasdana kao konzultanta i Abramsa kao redatelja, no očito će Abrams i ovdje potpuno zagospodariti franšizom. Vijest je ublažio jedinews. Arndt je zbog Priče o igračkama 3 prije kupnje LucasFilma za Disney napisao proširenu priču Lucasovih smjernica za trilogiju nastavaka. Scenarij je od početka bio grupni rad i Arndt je još krajem ljeta napustio projekt jer je dostavio prvu verziju scenarija koja se koristi za kostime, scenografiju i konceptualne crteže. Abrams i Kasdan nastavit će raditi na Arndtovu scenariju do i tokom snimanja.
Nove glasine. - Arndt otišao zbog kreativnog neslaganja: u novoj trilogiji/filmu htio naglasak na djecu Lukea, Leie i Hana, Abrams i Kasdan za Epizodu 7 žele naglasak na junacima OT-a, a u Epizodama 8 i 9 na djeci. Lucas se navodno prešutno složio s time - Michael Fassbender, Adam Driver i Hugo Weaving u nekim kombinacijama. Weaving kao carski časnik; po meni bi bio fenomenalan izbor. - Ima još koja glasina o Obi-Wanu, ali djeluje suludo pa ću dati link na holivudski reporter.
Danas je stigla nova službena informacija o sedmoj epizodi, te se ukratko svodi na sljedeće: Snimanje filma, čija će se radnja odvijati 30-ak godina nakon Povratka Jedija, početi će u svibnju ove godine. Također je potvrđeno da će glavne uloge dobiti troje mladih glumaca, uz koje ćemo vidjeti i neka vrlo poznata lica (vrlo vjerojatno Lukea, Hana i Leiu).
Dakle, zbog kao nestabilne situacije u Tunisu, J. J. i ekipa tatooinske scene odlučili su snimati u Abu Dhabiju. Ironično s obzirom na to da su govorili da će se orijentirati na praktične, a ne CGI efekte da su najikonskiji filmski set u povijesti odlučili zamijeniti drugim. No dobro, paparaci su snimili fotografiju moguće ekipe Epizode 7, a fanovi ko fanovi krenuli s nagađanjima. Ispalo je da ćemo imati nogu carskog snjegohotka u pustinji. Evo poveznice pa diskutirajmo potom.
Glumcima iz originalne trilogije, od Hamilla do Kennyja Bakera, pridružit će se John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac i Domhnall Gleeson te dva veoma poznata imena, Andy Serkis (Gospodar prstenova) i glumački veteran Max von Sydow.
Najpopularnija je glasina da ne Adam Driver glumiti zločinca.
Uranili su, očekivao ovo u nedjelju, četvrtoga. Čudno. Iskreno, neam pojma tko su svi ovi ostali. Možda sam ih vidio u nečemu, ali imena mi ne zvuče poznato.
Serkis će vjerojatno nekog CG aliena glumiti, a la Golum ili Ceasara iz Planeta majmuna. Sydow mi se sviđa, baš me zanima jel pozitivac ili ne.
Sve u svemu, blago optimističan.
Let the hype, speculation and spoilers begin. SW is back!
Objavljen je novi videić s J. J.-om u glavnoj ulozi u kom govori kako fanovi mogu sudjelovati u produkciji Epizode 7. Radi se o humanitarnoj akciji, dakle, prvo donacija, onda ždrijeb. Nama je vjerojatno najzanimljiviji sam video i scenografija u pozadini. Sve smrdi na Tatooine i neodoljivo podsjeća na Fantomsku prijetnju. To je definitivno dobar znak.