pet, 22. kolovoza '08 u 16:52
E sad... o tome tko što voli bi se moglo raspravljati.
Zašto je poslije 2005. KotOR jednostavno potonuo? Prvi dio ima naziv GOTY, što je odmah stavlja iznad mnogih igara koje su izašla u isto vrijeme kao i poslije. KotOR II baš i nema neku priču, ako gledam po sebi, prvi dio je devet puta bolji od nastavka (jednom prošao KotOR II, pokušao drugi puta i nije išlo. Prvi dio sam završio nekih desetak puta).
Priča iz KotOR-a je toliko slična originalu da je kod nekih ljudi gotovo pa to i zamjenila. Između 2003. kad je izašao Knights of the Old Republic i 2007. kad je po prvi puta prikazan "Force Unleashed", do onda je za fanove postojao samo KotOR; Bastila, Revan i ostali... (EaW i njegova ekspanzija nisu se proslavili, kao i SW:BF2, Galaxies sa svojim ekspanzijama još manje, mislim da je tada bila riječ o Trials of Obi-Wan i nešto o Wookijima, a o igrama koje su izašle za handheld konzole, vrijede li uopće spomena?).
Ratovi zvijezda vrte se oko Darth Vadera, Lukea, Hana i ostalih upravo zato jer to i jeste Star Wars. George Lucas, bog i batina kako bi Jacen rekao. No, 2003. KotOR je napravio golemi skok i kao igra u vremenu koja nije bila dio Star Wars priče George Lucasa potukla sva očekivanja. Vadera je preko noći zamjenio Malak, Leiu je s trona zbacila Bastila i sve odvažne heroje potukao sam Revan. Tada, u žaru igre, nitko nije pomišljao o KotOR-u kao o nekom drugom razdoblju izvan OT-a ili PT-a, KotOR je tada postao Star Wars, a Star Wars je postao KotOR.
Zašto Lucas, ili možda njegov razvojni tim ne daju šansu igrama koje možda nemaju ogromnu vezu sa originalnom radnjom Star Wars-a osim što nose takvo ime? Republic Commando recimo?
Poslije 2005. KotOR je utihnuo. Ponovo se na scenu vraćaju likovi iz "pravog Star Warsa", a evo, najočekivanija igra iz tvornice LucasArtsa, KotOR III najvjerojatnije će sudeći po svemu izaći kao ono najgore, MMORPG.
...I zadnje prije kraja, Force Unleashed neće izaći za računalo, a KotOR će nam uništiti pa pokušati online igranjem izmusti novac od vjernih fanova. Sramota, kod mene momci iz LucasArtsa imaju jedan veliki minus. Teško da će se dići na staru slavu, a KotOR Online će ih samo još više potopiti.
...evo, to bi bilo moje mišljenje prije nekih drugih službenih vijesti vezanih uz ovu temu...