sri, 2. ožujka '05 u 12:07
Jaster Mereek
Darth_Maul-The LordMeni je dvojka malo bolja...priča je bolja i napredovanje lika je bolje u dvojci.
Priča ti je bolja u dvojci???
Inace ima spoilera u tekstu ispod. Tako da znate, ali to valjda treba pretpostaviti cim se razglaba o prici.
Meni je takodjer prica u bolja u dvojci. Jedinica je koncentrirana na vec prozvakanu temu dobra i zla, nazovimo to tako. Ne kazem da je to lose, dapace SW settingu to odgovara, ali prica u dvojci je i vise nego bolje osvjezenje.
Istina je da radeci dobre stvari primicati ces se vise lightside masteryu, a cineci ponovno lose na drugu stranu. No, za razliku od prvoga dijela cesce sam se zapitao da li je to pravedni izbor, dobar izbor. Recimo kada das nekoliko kredita tipu koji te trazi na Nar Shaddaai, samo da bi nakon nekoliko trenutaka bio premlacen od drugoga. I tada mi svaka akcija dobije dubinu, dobijem osjecaj da utjecem na nesto. Pravedne i zle opcije nisu toliko ocite. Upravo tu se istice lik Kreie koja ce ti cesto ponudi svoje razmisljanje na nesto sto si ti siguran da je pravo, recimo odraz svoga razmisljanja, i njezine te rijeci potaknu da se ponovno zapitas.
Vjerovanje da su Revan i Malak pravedno otisli u rat, i da si ti u pravu da si ih slijedio mnogi ce cesto komentirati i tada uvijek branim njih, sebe.
A zatim Atris...
No, o prici ima jos puno toga... Sada usporedbe s jedinicom i negativno.
U jedinici je bio jedan veliki preokret. Sve se svodi na njega.Upravo tu mi je dvojka losija. Sve s Kreiom je bolno predvidljivo. Osim toga, osim nekih propusta, tj. nedovrsenih stvari, ono sto me je mozda najvise zasmetalo je uopce odnos mastera prema tebi. Inace, ovo govorim za lightside zavrsetak. Recimo, na Nar Shaddaai, prilikom razgovora sa Jedi Masterom Zizom (zaboravio kako se zove) dobijes dojam da u odobrava tvoj izbor. I to ne samo kod njega, nego dijelom i kod ostalih. Sama radnja da te odjednom, unatoc svemu, odluce odijeliti od Sile, je potpuno neopravdana i ocito je tu kako bi oni umrli i Kreia pokazala svoj identitet. Tu sam mozda najvise razocaran.
Te u jedinici medjusobni odnosi likova su meni malo bolji, izuzev Remote i Go-Toa. No ovdje upravo ti odnosi pridonose atmosferi.
O zavrsetku sve je receno.
No, uglavnom da ne duljim prica mi je bolja u dvojci.
Nema po meni kliseja poput: "OMG! You're bad ass motherfuc*er. Dude, you're Revan. Now go and kick Malak's ass. Kompleksnija je and stuff.