pet, 4. ožujka '05 u 02:16
Kao prvo htio bi reći(ova rećenica je toliko izlizana), da svako ima svoje mišljenje.
Meni Je Voy. na posljednjem mjestu, na prvom mi je TNG(po meni čisti klasik).
Složio bih se sa Beltran-om (a.k.a. Chakotay) u vezi sa Sedmom a i u vezi sa Janeway.
Sa ST gamera:
Koje napretke bi željeli vidjeti u Voyageru?
Beltran: Ono što me jako smeta je da [pisci] imaju skupinu zbilja, zbilja dobrih glumaca, glumaca koji se mogu dokazati pred bilokime, bilogdje bilokad, i uludo troše tri četvrtine te skupine na najobičnije scene u epizodama, i koncentriraju se na dva do tri lika. To dosadi nakon nekog vremena. Osjećam da cijela ta Janeway i Sedam od Devet stvar traje već toliko dugo da bi serijal trebali prozvati Star Trek: Janeway i Sedam od Devet, umjesto Star Trek: Voyager. Loše se osjećam zbog Kate [Mulgrew] i Jeri [Ryan], jer nalikuju na traku u petlji. Ista stvar opet i opet. Ne postižu nikakav veliki razvoj likova. Ne mislim da se Sedam od Devet razvila toliko da može reći da se koncentriraju na njen razvoj kao lik -- ja to ne vidim -- a Kapetanica se zasigurno nije promjenila, tako da meni to djeluje kao da ponavljaju isti refren bez prestanka. Zaboga, što oni misle, koliko bi dugo publika trebala sjediti i gledati tako nešto? A iskreno rečeno, poruka koju dobijam od fanova i ljudi koji gledaju serijal je "dosta je toga" -- a oni samo naglašavaju ono što je očito.
--Zašto mislite da je tako?
Beltran: Mislim da je to lijenost pisaca; imaju običaj pisati za likove za koje misle da za njih mogu dobro pisati, a ostali dobiju obične stvari, "Kapetane, štitovi su isključeni", "Kapetane, prilazi nam neki brod". Scene na mostu su uvijek iste, bez obzira koja epizoda je u pitanju: "Preusmjerite snagu sa Scooby-Dooby na fluma-fluma"; "Ok, Kapetane, to djeluje". U tih nekoliko scena koje zbilja imaju nešto akcije sudjeluje tih dvoje-troje glumaca, dvoje-troje likova, i postaje vrlo dosadno za nas ostale koji čekamo okolo. Doduše, nije da sam bio toliko oduševljen sa ovogodišnjim materijalom ove godine a da nisam uživao u svojim slobodnim danima. Radije neću reći ništa nego ispljunuti nešto od onoga što pišu; bolje je ne reći ništa. Tako je dosadno. Ako već razmišljamo o tome, zašto Janeway i Sedam od Devet ikoga trebaju? Tako su pametne i sposobne, mogu sve učiniti. Kapetanica ima sve odgovore, a Sedam od Devet ima svoje Borg znanje, pa zašto uopće trebaju nas ostale? Naizgled, kao da su pisci nacrtali sebe u toj rupi, u kojoj sad trebaju proizvesti krize koje bi Janeway i Sedam od Devet trebale biti u stanju ispraviti bez problema, sudeći po onome što smo vidjeli.
...
Xis Latos izmjenio poruku 04.03.2005, 02:23