uto, 3. svibnja '05 u 13:20
s.cherry
Xis LatosSa ST gamera:
Beltran: Mislim da je to lijenost pisaca; imaju običaj pisati za likove za koje misle da za njih mogu dobro pisati, a ostali dobiju obične stvari, "Kapetane, štitovi su isključeni", "Kapetane, prilazi nam neki brod". Scene na mostu su uvijek iste, bez obzira koja epizoda je u pitanju: "Preusmjerite snagu sa Scooby-Dooby na fluma-fluma"; "Ok, Kapetane, to djeluje". U tih nekoliko scena koje zbilja imaju nešto akcije sudjeluje tih dvoje-troje glumaca, dvoje-troje likova, i postaje vrlo dosadno za nas ostale koji čekamo okolo. Doduše, nije da sam bio toliko oduševljen sa ovogodišnjim materijalom ove godine a da nisam uživao u svojim slobodnim danima. Radije neću reći ništa nego ispljunuti nešto od onoga što pišu; bolje je ne reći ništa. Tako je dosadno. Ako već razmišljamo o tome, zašto Janeway i Sedam od Devet ikoga trebaju? Tako su pametne i sposobne, mogu sve učiniti. Kapetanica ima sve odgovore, a Sedam od Devet ima svoje Borg znanje, pa zašto uopće trebaju nas ostale? Naizgled, kao da su pisci nacrtali sebe u toj rupi, u kojoj sad trebaju proizvesti krize koje bi Janeway i Sedam od Devet trebale biti u stanju ispraviti bez problema, sudeći po onome što smo vidjeli.
...
Eto, i meni tako izgledaju zadnjih nekoliko sezona Voyagera: Kapetanica je prepametna i u sve se miješa, a Sedma sve probleme odmah rješava svojom nadmoćnom borgovskom tehnologijom. Dajte nam više B'Ellane, a manje Sedme Drvene Marije od Devet! Ups, serija je već odavno snimljena, nema više prepravljanja
U seriji se više davalo prostora likovima koji su imali više fanova.
Zasad se neplanira nova star trek serija, a novi film će biti vremenski smješten nakon Enterprisea u vrijeme Romulanskih ratova.
Što se tiče nove serije napravit će pauzu, ali već postoje ideje za nju ( vjerojatno će vremenski biti smještena u 25. stoljeće ).