sri, 17. kolovoza '05 u 16:25
Sta je posljednje rekao kapetan titanika?
-****te led.
Sjede dva kauboja u saloonu i ulaze dvije dame. Kaze prvi kauboj:
- Eno moje zarucnice.
Pita drugi:
- A koja?
Prvi izvadi pistolj, opali i kaze:
- Ona koja stoji.
Za buduce studente
Zaposlio se mladic u supermarketu. Dolazi prvi dan na posao. Sef ga je srdacno docekao i rukovao se s njim. Zatim mu je dao metlu i rekao:
- Tvoj prvi zadatak je ciscenje trgovine.
- Ali ja sam fakultetski obrazovan, molim vas!
- Oh, oprosti, nisam znao. Daj da ti pokazem kako se koristi metla.
Ovaj mi je zakon.
Nekolicina ljudi je dobilo zadatak uhvatiti slona. Po prikazanom ponasanju svrstani su u jedno od sljedecih zanimanja:
- Matematicar: ode u Afriku, odbaci sve sto nije slon, a onda ulovi ono sto je preostalo.
- Iskusni matematicar: pokusa dokazati postojanje barem jednog slona prije no sto pristupi navedenom postupku.
- Profesor matematike: dokaze postojanje barem jednog slona, a onda posalje postdiplomce da ga uhvate.
- Programer: hvata slona po slijedecem algoritmu:
a) otici u Afriku
b) poceti od Rta Dobre nade
c) ici sa kraja na kraj kontinenta (lijevo i desno),krecuci se se postepeno ka sjeveru,
d) u svakom prolasku s kraja na kraj kontinenta:
- uhvatiti svaku zivotinju koju ugledate
- usporediti njene osobine sa osobinama nekog poznatog slona
- zaustaviti se kada se detektira podudaranje
- u protivnom nastaviti dalje.
- Iskusni programer: prije nego sto primjeni opisani algoritam, postavi jednog slona u Kairo, kako bi bio siguran da ce se algoritam sigurno zavrsiti.
- C+ programer: izvrsava opisani algoritam na rukama i koljenima.
- Inzinjer: ode u Afriku, hvata sve sive zivotinje slucajnim izborom i zadrzava onu cija je masa u rasponu od 15% tezine prosjecnog slona.
- Ekonomist: ne hvata slonove jer vjeruje da ce se oni sami pohvatati samo ako im se dovoljno plati.
- Statisticar: uhvati prvu zivotinju koju vidi n puta i potom je nazove slonom.
- Konzultant: ne lovi slonove niti ih je ikada lovio, ali ce rado objasniti onima koji love slonove kako se to radi.
- Politicar: takodjer ne lovi slonove, ali ce sve slonove koje neko drugi uhvati podijeliti sa svima koji su glasali za njega
- Inspektor kontrole kvaliteta: ide u lov na slonove samo da bi kontrolirao kako ostali lovci pakiraju svoje stvari.
- Trgovac: ne lovi slonove ali prima narudzbe za njih sa zagarantiranim rokom isporuke dva dana prije no sto je sezona lova uopce pocela.
- Trgovac softverom: uhvati bilo sto, isporuci to isto kupcu i fakturira slona.
- Trgovac hardverom: uhvati zeca, ofarba ga u sivo i prodaje ga kao "desktop slona".
Vozi Mujo auto i sluša na radiju vijesti. I na vijestima javljaju da jedan vozac ide suprotnim smjerom, molimo opreznost!!! A na to ce Mujo: Kako bolan jedan,vidi koliko ih je...
ak se ne odvalite svaka vam čast