sri, 20. travnja '05 u 06:47
Skullo@Lord Damnum
Znaci cijelom svijetu,tebi ne?
Joj, joj, joj...
Vidi se da si pravi zatucani katolik. Pa šta će jednom budistu u Indiji značiti ovaj papa? Kojem cijelom svijetu će on značiti? Šta on uopće radi? Koja je svrha pape?
Zašto bi on meni trebao nešto značiti ako ja nisam katolik? On je za mene samo utjelovljenje najveće kapitalističke organizacije na svijetu koja vlada već skoro dva tisućljeća i koči napredak u svijetu.
Da, neka ga vodi duh sveti i koja god zemlja u svijetu ga je postavila, vjerojatno Amerika. Svima će nam biti bolje (zašto bi bilo?) i on će zagovarati i dalje nekorištenje kondoma (time i širenje side), zabranu pobačaja (zamislite si sami da vašu sestru netko siluje i ona zatrudni; zar da ona rodi to dijete?) i zabranu umjetne oplodnje (a šta je sa onim ljudima koji ne mogu sami začeti dijete, ali im znanost tu može pomoći?).
Slažem se s Mathewom, konzervativac je ono zadnje što je trebalo biti izabrano za papu. Čovjek koji ne prihvaća novi svijet, novu kulturu i napredak. Kako ćemo ikada postići viši nivo života i na kraju mir u svijetu ako znanost ne otkriva nove stvari, tehnologije, itd. Ovaj novi papa će zagovarati nazadovanje i povratak u srednji vijek i inkviziciju, a ne napredak što je sasvim prirodno.
Nisam mislio uvrijediti katolike koji su otvoreni ideji da postoje i druge religije i uvjerenja na svijetu, a ne samo njihova. Mislim da je to i jedno od načela kršćanstva, poštovanje i suživot sa drugima, a ne prisilno nametanje svojih ideja.