sri, 9. kolovoza '06 u 00:55
DARTH TILAAl nevjerojatno je kako kad netko ponudi drugačiji stav od uobičajenog odmah se svi osjećaju ugroženo na neki način i odmah neki zaključuju da se drži uzvišeno(za što bi se prije moglo reči za neke druge članove foruma),te mu odmah pametuju svojim "mudrostima".Zašto bi to što se on odriče nekih stvari bilo čudno?Samo zato što živimo u slobodnoj kulturi i što smo naučeni da ne potiskujemo osjećaje?Ako on želi živjeti tako,onda je to uredu dok mu god to nije silom nametnuto.I zašto bi on trebao prestat drkati kad mu to može biti način da se sačuva od ostalih tijela kao što on to želi.Zato ja nebi brzala i zvala ga ludim unaprijed.
To je za pocetak prilicno normalna reakcija.
Ja ne pametujem, ali tko god kaze za sebe da ima prljavo tijelo nije nacisto sa sobom jer kao sto je Xaron rekao podsjeca na srednjovjekovne svecenike za koje su se svi slozil da su uglavnom bili ludi ko puske.
Nitko nije rekao da drka, to je bila samo vulgarna sala da bi smanjio mozda nastalu napetost, jer ako potiskuje osjecaje, onda to ukljucuje i taj dio.
Nemoramo uopce raspravljati o pravu govora jer smo mi skoro svi tu pripadnici jedne novije generacije u kojoj je taj govor u 99% slucajeva slobodan, a onaj 1 se tu ne pojavljuje.
Ja (a aludirala si djelom na mene) nisam rekao da se postavlja uzviseno.
Takoder ja se lako moguce tako postavljam, ali neces valjda ocekivat od protugovornika da ti se podredi?
Mnogi mladi ljudi se odlucuju na svecenstvo koje ukljucuje celibat i to je skroz prihvaceno. No Guardian nije krenuo za svecenika, ili to barem nije spomenuo?
Naravno, nemora bit svecenik da bi smio apstinentirati, ali svecenici za to imaju svoje dobre razloge, on nije naveo niti jedan osim "igre" samokontrole i osjecaja
uzvisenosti sto se zadrzanih osjecaja tice ("ljubav prema svijetu").
No opet, cemu se odricati jednih osjecaja, kao "primitivnijih" radi "naprednijih", jer osjecaji nisu igra moci u kojoj pokusavas postici nesto najvise, nego nesto najdraze, ali Guardian je rekao da je on morao raditi na tome godinama, a ipak osjecaji dolaze sami od sebe, tek se onda usavrsavaju, a prema njegovom izjasnjavanju, njegovi su krenuli od ideje, a ne pocetnog, "neistreniranog" osjecaja.
I'm done.