uto, 6. veljače '07 u 20:08
Meni Sonata iskreno uopce nije niti metal...zapravo sjecam se da je njihov klavijaturist jednom rekao da su oni pop metal i to mi se cini najbolji opis. Jedino sto je power u njima je dozlaboga dosadni double bass pedal abuser od bubnjara. Inace, za par mjeseci izlazi novi album, pod imenom Unia, sto bi na finskom trebalo znacit snovlje.
Uf, evo kako dosta ljudi trazi preporuke da i ja bacim koju:
King*s X - stari prog bend, s manje proga, a vise rocka, imaju dosta laganijih stvari koje su dobre. Obavezno skinut album Gretchen Goes to Nebraska.
Casiopea - japanski fusion jazz bend, jako melodicni, jako brzo ulaze u uho, tako ako treba relaxing mjuza koja ipak ne ubija u mozak repetitivnoscu to bi bio moj prvi izbor.
Gong - stari prog rock bend, al sa vrhunskim pjesmama, malo jesu cudni al vrlo lako ulaze u uho.
Al Di Meola - ovo je za Lokija ( inace +1 za Segoviu ),legenda fusion jazza, vrhunski gitarist, preporucujem album Land of the midnight sun.
Spock*s Beard - bend koji malo izbjegava klasifikaciju jer ima svega, al su lagani, uhu ugodni, a opet ne prejednostavni
Howe, Wooten & Chambers - album Extraction obavezno poslusat, fusion jazz, funk...ima svega. Vrhunska svirka vrhunskih majstora.
Ozric Tentacles - za opustanje, instrumentalni jam band, kombiniraju sve zivo i nezivo, a u zvuku im se dosta isticu synthovi, tako da znaju otic na tesku psihodeliju
Jack Johnson - izvjesni havajac sa akusticnom gitarom, za chillout dusu dalo
Hiromi Uehara - otic na topic o youtube filmicima i kliknut na link, slika/zvuk su mocniji od rijeci
P.S. Luk@, od DT-a obavezno poslusaj albume Images&Words i Awake jer su tu bili na vrhuncu kreativne snage...
De trotse eigenaar van moordenaar hamster, En bemant met gereserveerde rechtstreekzer
Epyon izmjenio poruku 06.02.2007, 20:10