pon, 24. listopada '05 u 16:56
EpyonVako...Nightwish je izbacio Tarju Turunen i traži novu pjevačicu. Wow. Očekivao sam da će otić ali nisam očekivao da će Tuomas imat hrabrosti ovakvo nešto napravit.
Uglavnom nisam imao namjeru komentirati ovdje, no ipak sam copy/pasteao:
"Imao sam jednu fazu slusanja Nightwisha, ali sam se zasitio. Jednostavno nije bilo dosta varijacija. Jos uvijek poslusam nekoliko balada, ali nikada s onim istim osjecajem. Nazalost, sad mi se cini da je taj osjecaj bio zasnovan na krivim predozbama. Mene nikada nije zanimala pozadina benda (osim ako dakako ne utjece na njihovo stvaralstvo u vecoj mjeri), tako da se i dandanas rijetko zamaram uceci tko gdje svira, pjeva, etc. No, Tarjine vokalne mogucnosti su me odusevljavale. Ovo "pismo" ostavlja mi donekle gorak okus u ustima. (edit: Da, razjasnim... Ono sto jos vise postujem od same glazbe, jest kad bend koji ju stvara funkcionira kao cjelina. Naravno, ako su oni losi, vrlo vjerojatno necu cuti za njih, ali svijet s njima je sretnije mjesto. Oni uzivaju u onome sto rade, cijene prisnost. Cini mi se da sam uvijek uzimao zdravo za gotovo da bi u pravome bendu trebali postojati bliskost.)
Kakva je buducnost Nightwisha? Ne znam... Znam da mi se zadnji album i nije previse svidio, jedna od zamjerki mi je bilo neiskoristenost glasnice pjevacice. Tko zna, mozda nova pjevacica bude jos i bolja.
Uglavnom zakljucak... Nisam znao da je Tarja takva kucka."
I tako bla, bla. Cini mi se da cu vecu pozornost poceti pridavati funkcioniranju bendova.