čet, 14. travnja '05 u 15:15
friiiksotonjare? aj se skockaj malo. canibal corpse, behemoth su sotojnare. (death) Cradle of filth je speed black metal i sasvim su ok. lik, danny je zakon vokal, može skvičat ko p***a (slušam ih samo zbog takvog deranja), ima zakon growl a čak sam ga jedamput čuo i da normalno (!!!!!!!!) pjeva dio jedan....stoput su gori seronje ko manowar i LP i još neki poznatiji bendovi šta se isfuravaju, ovi barem furaju svoj fazon.
nymphetamine (vrti se na Viva 2, nedjeljom kad je rock night zna biti) mi je super. jedna od boljih njihovih.
ps- @ loki i epyon: stavljam sav živ metal sa harda na dvd-e pa ak vam triba šta brijem da ću uskoro navratiti do zgb-a... iam sve, od deatha preko heavy do trasha...
A gle, ono, nije bitno jel su sotonjare ili ne, ali kad vidim njihove teme, dođe mi da ih strpam u Jasenovac ili slični logor. I nek mi samo netko kaže da TO NIJE ISFURAVANJE. Man, mi ćemo sad bit face, pa ajmo klat žene u spotovima, ili štoveć. Ma daaaj, molim te. Ja tu stvarno ne mogu pronać nikakvu umjetničku vrijednost niti u rječima, niti u pjevanju, a bome rijetko i u svirci. A kako rekoh, ne generaliziram da su svi death/black metal bendovi takvi. Već sam spomenuo Opeth - pa poslušaj si njih, njihovu liriku, njihovu glazbu, a bome vokal je brutala, ali barem kvalitetna. A kad zapjeva clean, tek to je milina. Doduše, činjenica je da Opeth miješa prog s deathom, a ja sam prog fanatik. A progressive je glazba koja ima uglavnom intelektualne, psihološke, filozofske teme, a to volim. A o glazbenoj vrijednosti proga da i ne govorim.
Što se tiče nu metala... To također ne podosnim, jer je jedina namjera toga zarada, a to je odmah osuđeno na propast. Prog bendovi se možda nisu proslavili (DT je relativno slavan), no oni to rade iz ljubavi prema toj glazbi, a ne zato da bi bili slavni, ili da bi bili agresivne face s gitarama, dugim čupama i vrištajućim vokalima.