pet, 15. srpnja '05 u 01:17
Aiden Nightflyer@ yngvarr
Sto se tice fizike, nema problema,znam koji dio spektra prenosi toplinu, a koji vidljivu svjetlost. ali tesko da bi to bila ikakva svjetlost, jer svijetlost nemozes ograniciti.
Ne s današnjom tehnologijom. Što će budućnost (posebno ona daleka) donijeti, ja se ne usuđujem prognozirati.
Mozes namjestiti lecu da fokusira zraku nanesto i da s eposlije rasipa ali opet to onda nije laser.
Naravno da nije. Laserska zraka ne nastaje fokusiranjem svjetla lećom, već generiranjem svjetlosnih valova iste frekvencije i faze.
Svjetlost se nemoze odbijati
O, itekako može. Da ne može, onda bi vidjeli samo svjetlo koje dolazi direktno iz izvora u naše oko. Sve što mi vidimo oko sebe (a da ne gledamo direktno u izvor, npr. žarulju) je upravo reflektirana svjetlost.
, ali mnogi efekti lightsabera vidjeni u filmovima su pokazali da je jako vruc, ali sam, drzi to za sebe i ne isijava ju.
Ne. Efekti pokazuju da LS zagrijava materijal s kojim je u doticaju, a ne da je vruć. U tome i je cijela fora s lightsaberom.
Napraviti ću analogiju s laserom iako LS i laser nisu isto. Laserska zraka nije vruća, ali pali npr. papir. Papir se zapali ne zbog topline laserske zrake, nego zbog velike energije fotona koji iz lasera izlaze. Kada te visokoenergetske čestice udare u drugi materijal, predaju pri udaru svoju energiju, te zagrijavaju molekule koje su tu energiju primile. Hoće li se to zapaliti, zažariti ili nešto treće ovisi o materijalu.
Isto tako se u Fantomskoj prijetnji žari i raspada metal od kojih su načinjena vrata, kada Qui-Gon zabije LS u njih.
Tako bi to trebalo funkcionirati, kada bi LS postojao. Ali, kako rekoh LS je izmišljotina za koju ne postoji ne postoji niti znanstveno niti tehnološko objašnjenje.
Svi ste vi zapeli da lightsaber mora raditi na svjetlost.Nema teorije da svjetlost zaustavi druga svjetlost...
Znaci moze se zvati lightsaber ali tesko da bi bio svjetlostan.
Da nije u pitanju svjetlost, ne bi se zvao lightsaber, već drugačije. To JE svjetlost (jer se princip rada LS tako u SW univerzumu objašnjava), ali sa svojstvima koje su nama nepoznata. Naravno da bi po današnjim shvaćanjima jedan LS morao proći kroz drugi LS, jer se svjetlosni snopovi međusobno ne blokiraju, već prolaze jedan kroz drugi (bez obzira da li se radi o svjetlosti džepne svjetiljke, reflektora ili lasera).