sri, 3. svibnja '06 u 16:34
Dajte već jednom prihvatite da pre cu, cu više ne postoji (na žalost, da se razumijemo) i da se neće vratiti. NGE je potpuno nova igra koja je zadržala staro ime i koja je u beta fazi i kao takva spada po mome mišljenu u srednju klasu mmo-a. Ako (veliki ako) ostvare samo 50% stvari koje su si zacrtali biti će vrhunski mmorpg, ustvari mmofpsrpg (ha koja kratica
).
Za mene je jedino WoW trenutno bolji mmorpg (tj i najbolji) od SWG-a. GW je vrhunska igra, tehnički savršena, bez bugova ali to za mene nije mmorpg. Jučer je i žena probala igrati dok sam ja kupal klince i došla je do istog zaključka kao i ja da je to Diablo kojeg igraš sa henchmanima i ako ti se posreći i nađeš neku normalnu osobu onda igrate zajedno. Igra WoW skoro svaki dan zadnjih godinu dana (zagrižena RP-ica) i zna kaj govori. Jako zabavna igra ali to nije to. Igrao sam još i Anarchy Online (jakoooo zastarjelo), City of Heroes/Vilians (ista stvar kao i GW samo u malo lošijoj izvedbi), Dark Age of Camelot (kombinacija WoW-a i GW-a)...
Od nadolazećih naslova zanimljivi su mi Warhammer, Vanguard i Africa (thx Skullo na linkovima). Isto tako mi je bila interesantna D&D Online ali je na kraju ispalo totalno njesra, niti 50% igre nije bilo završeno a izbacili su je na tržište (valjda kopiraju SoE način poslovanja) i htjeli je dovršiti s lovom od igrača. Zajednica ih je jako brzo srezala i od te igre ništa više korisnoga. A ista kuća radi i LOTR mmorpg tako da i na njega mogu zaboraviti jer po press release je identična igra samo u drugom svijetu. Za SW igre će uvijek vladati veliko zanimanje bez obzira dal ima novih filmova ili ne, ista stvar kao i sa Tolkienom tak da ovo o 5 godina staroj igri ne stoji. Još je uvijek u samom vrhu što se tiče grafike a na igrivosti trebaju poraditi. Najveći problem će im biti vratiti povjerenje zajednice a po mojem mišljenju su na dobrom putu. Naravno za to će im trebati više od 2,3 mjeseca.
Ja sam se privikao na novi način igranja, stavljaju u svaki novi publish nove questove (koje je meni draže riješavati da dobijem exp ili quest reward, a opet su ostavili slobodu da koga to ne zanima može se baviti grindanjem pa na taj način levelirati lik-a). Kad riješe koliziju likova i stave target lock natrag (isti kao i u space combatu) na borbu više nemam primjedbi. Draže su mi igre sa turn based borbom ali ovo daje na dinamici; uostalom svi ste igrali neki fps pa znate o čemu govorim. Uskoro dolazi nova instanca tipa DWB-a, napokon će vratiti player base, battlegroundse itd.
Uglavnom suma sumarum:
Ja se u igru vraćam. Nekome je smeće, nekome je vrhunska (par ljudi mi je to reklo iz guilda, pre cu veterani, 30 godišnjaci; Cifru pitaj DK, Monsanta ili Maku kaj misle pa ćeš vidjeti) svakom ostaje njegov izbor. Ja sam se igrajući SWG Cu odlično zabavljao i 99% sam siguran da će tako biti i sa NGE. Previše je love uloženo u taj projekt od strane LA i SoE da bi to olako pustili a novi igrači dolazi a i stari se vračaju.
Hvala svima koji su pročitali post do kraja.
Vidimo se!