pet, 8. srpnja '05 u 11:40
Nije,jer ja sam odmah nakon Dantooinea otišao tamo,pa na neki planet pa natrag na Yavin i već triggerao. Ako ne vjeruješ,poslat ću ti save il nekaj čime mogu to dokazati,zapravo,kaj veliš ima istine,al utoliko što nakon svake otkrivene mape dodaje neke nove stvari u ponudu,a napad Trandoshanaca je kad 2. put posjetiš stanicu,kadgod to napravio...
A što se exp capa tiče,znaš li kolko Kreia na kraju ima hit pointsa kad si na 50 lvl-u? Oko 2000! Pa onda još ona 3 lightsabera,svaki ima oko 1000,možda i više i ona na tih 2000 hit pointsa. Darth Sion ih ima oko 700,al budući da ga bar 3-4 puta,uz uspješne persuade checkove moraš ubijat,to je prilično duga borba. A za ubit nekog Sith Assassina ti svejedno treba 2-3 Force Lightninga,bio ti 20. ili 50. level. To je jako puno fightanja,kolkogod ti bio jak,zato i postoji direktna korelacija tvog napretka i jačine neprijatelja! Probaj sam,da ti pokažem kako moji argumenti stoje. Force Wave gotovo da ne okrzne Sith Assassine na malachoru! Ali,kombinacija Force Wave,pa 2 Lightninga,ako imaš dovoljno force pointsa za takvo nešto,čiste sobu (ako je sve pred tobom tj u dometu). Force Crush gotovo NIKOGA ne ubija isprve,trebaju ti bar 2. Ako ga imaš! Jest da ga ubije skoro skroz,ali ga ne ubije odmah. I sve ovo NEOVISNO o levelu! Hssissi na Korribanu su zajeb bio ti 5. ili 50. level tj išao odmah na Korriban ili kao ful zadnji planet moguć,imaš ih za tuć do sutra,kojegod oružje u ruci imao. Dal će bit 3,4,5 ili 6 udaraca,ili nekih feat-ova je nebitno,neće biti isprve,i neće bitiful lako. Na Harbingeru sith assassins imaju kaj,pedesetak hit pointa,na kraju 5 puta više sigurno. Plus puno veći force resistance. Da ih vidiš kakvi su kada ulete u kamp Mandalorijanaca na Dxunu!
I da,nije li cilj postati jak? Čemu onda napredak likova? Čemu leveli? Čemu restrikcije korištenja high-level itema? Restrikcije bazirane na levelu ili nekom od atributa,poput constitutiona za high-level implante? Ako ćemo tako,onda sam skroz za powergaming jer to pokazuje koliko si sposoban ojačati lika koji počinje kao slabić i s kojim svi počinju! Na SVE načine u igri PONUĐENE,BEZ upotrebe ikakvih editora,trainera i sl. Ako si sposoban ili željan naći kako eksploatirati,bez klasičnog varanja,ako sam sebi želiš pokazati kaj možeš,šta je tu loše? Kako objašnjavaš nevjerojatne nagrade ljudima koji su na battle.netu po pojedinim kontinentima prvi dotjerali svog Diablo 2 lika do 99 lvl-a? Powergameri,a još ih SLUŽBENO nagrađuju?! E to je za****na igra,kolko god jak bio,na hell težini, i 5 činu ćeš svejedno pošteno morat pazit kaj radiš. ALI! na 99 lvl-u će ti sigurno bit lakše nego 60. ili 70. Back to KOTOR. Ničim nisam rekao da si staviš 50 lvl na samom početku igre,pa tako igraš. A kad i bi,ne bi bilo lako,suputnici bi ti umirali stalno,ne ni mogli ubit ni miner droida,ako ni njima ne bi dao istu količinu moći. Čak ni tad ne bi bilo da samo šećeš kroz igru. That's the beauty of this game,from a roleplayer's view! A sve to je sasvim vlastiti izbor,dok nekom drugom ne zagorčiš život,zato i jesam spomenuo PvP. Zato i postoje zatvorene komune koje igraju koja kako hoće,po pravilima koja odrede. A to se na ovu igru ne odnosi!
A dal ti koristiš jednu,dvije,saber-staff il samo force powere je sasvim nebitno, jer netko s više stotina force pointsa i hrpom force powera i force mastery-jem,sasvim fino paše u TVOJU definiciju powergamera. Prijeđeš li samo osnovno u igri,opeć ćeš bit ful jak. Pogledajmo baš Kreiu,dok je još s tobom. Ona kao Jedi Consular,npr već na lvl 20 ima hrpetinu powersa koje sam rasporediš kako TEBI najviše paše,ak nisi blesav stavljati recomended powere koji su uglavnom katastrofalno predloženi,IMHO. Sad mi još reci da je Force Chain powergaming,pogotovo ako Krei staviš Jedi Support! Ti okolo tučeš,a ona se brine za power-upove. Duet iz snova,nimalo slab,nimalo van tvoje definicije powergaminga. Kako netko reče,ima samo jedan saber,al ga ni ne koristi jer ih sve powersima pobije. Eto ti powergamera,kad mu nitko ni prić ne može! A kladim se da nikoga samo jednim powerom ne može ubit,kojigod lvl bio. Jest da si ti ful jak,ali zato i postoje bossevi,zato te svi u skupinama napadaju. Nikom nisam rekao da tako MORA igrati,rekao sam da probaju,da vide kako je pa onda sude,igračko iskustvo neće ničim biti umanjeno. Pogotovo vrijedi ono sa influenceom na ekipu. Nema šanse svakom u jednoj igri dić tolko influence,a računaj 8 kompanjona,tamna i svijetla strana,a mogućnost vodit samo dvoje sa sobom kroz igru,kolko bi puta morao preć CIJELU igru da bi baš SVE vidio,jer u svakoj situaciji svaki od njih ima drukčiju reakciju? Primjer,taman na Dantooine-u oslobodiš Vrooka iz pećina i izlaziš van,dočekuje te Azkul. Ovisno o tijeku razgovora,Kreia će popi*dit ukoliko ne lažeš i ostaviš si mogućnost izbora,Handmaiden će požizit pak zbog neiskrenosti (ako napraviš kako Krei paše),Canderous će te upozorit da pozna Azkulov tip i da ne želiš da sazna da si ga prešao itd,itd... I svako od tih nosi utjecaj na influence ona 2 sretnika koja sa sobom neposredno po planetu vodiš. A po meni je roleplay,iskusit sve moguće. Ako netko nema vremena ili želje proć igru,hm,8 puta,na sve moguće načine,kaj s njim? Đubre je što vara? Ili eksploatira ponuđene mogućnosti?
Darth Domy izmjenio poruku 08.07.2005, 12:04