čet, 13. prosinca '07 u 12:19
the namelessjel itko procitao dark lord-the rise of darth vader?
knjiga je odlicna, obraduje dio izmedu ROTS i NEW HOPE, vrlo je zanimljivo vidjeti oslabljenog Vadera kako se privikava na svoje novo odijelo i kakav napredak ostvaruje na kraju knjige...
Pogotovo je jako zanimljivo gledat na order 66 iz ociju Jedija koji su prevareni i pobijani i koji pokusavaju shvatit tko je zapravo Vader..
Bitku na Kashyyyku bi trebalo ekranizirat definitivno..-invazija imperija i porobljavanje wookia + bitka vadera sa 6 jedija..
Ovako ja sam pročitao tu knjigu i moram priznati da je neloša,ali isto tako bi volio istaknuti neke elemente zbog kojih mi je knjiga malo glupava.
Kao prvo, ne znma uopće zašto se zove The rise o f darth Vader.Taj dio o njegovom tzv. usponom obuhvaća dobrih desetak stranica o njegovim mislima,vraćanju na prošlost,novo odijelo i tako dalje. Uglavnom nije knjiga uopće fokusirana na Vadera koliko na onoga jedija Roana i kompaniju te probleme na Kashyyyku.
Malo mi je čudno,koliko god Vader jak bio,da ga 6 jedija uključujući jednog mastera jedva uspiju ozlijediti,ali ipak je to Vader pa onda ništa.
Definitivno je zanimljivo gledati sve iz perspektive jedija,njihove borbe,njihova čuđenja,emocije,ali ipak mislim da je Vadera u toj knjizi apsolutno Premalo!
There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow, those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence. Equality is a perversion of the natural order!