ned, 12. veljače '06 u 14:08
Defiant
pogledaj prosjecno godiste ovom forumu, pa skokni na jos pokoji SF orijentiran forum... mislim da je poprilicno jasno da SF nije nesto sto zanima samo ekipu na faksu...
Pa? Pretpostavljam da ti nisi na faksu, pa si opet uspio pogledati SG.
Defiant
ne mora netko biti istinski ljubitelj SFa da bi ga gledao, kao sto vecina ljudi nisu istinski ljubitelji tih reality showova. bitno je da ide i da je zastupljen, pa ce biti i fanova, a u HR iz nekog razloga vlada raspolozenje u kojem je SF nesto cudno i nepozeljno...
Istina, ali oni koji bi gledali neki SF usput, gledat će inešto drugo, i njima je dobro.
Defiant
marvinPretplata tu nije bitna. Pretplata je porez na televizor i ne igra nikakvu ulogu u mogućnosti odlučivanja što ćemo gledati.
from HRT.hr/zakon o HRTu
(1) HR i HTV u svojim programima moraju zadovoljiti interese javnosti na državnoj i lokalnoj razini te voditi računa o odgovarajućoj zastupljenosti informativnoga, kulturnog, obrazovnog i zabavnog sadržaja.
- proizvoditi i/ili objavljivati emisije namijenjene odgoju i obrazovanju djece, mladeži i odraslih te emisije znanstvenog sadržaja,
- proizvoditi i/ili objavljivati emisije zabavnoga sadržaja.
...
I to opet nema veze s pretplatom. A zadovoljiti interese javnosti ne znači zadovoljiti interese svakog pojedinca ili skupine...
I sve ove serije ne spadaju pod ništa drugo osim zabavnog sadržaja.
Defiant
marvinNelegalnost i nemoralnost divxa nezahvalna je tema, ali nemam volje raspravljati o tome s nekim tko dva reda iznad osude downloadanja kaže koje je sve serije pogledao...
nisam ja "osudio downloadanje", vec njegovu dostupnost. ti se ponasas kao da je jedino bitno sto ti imas, a ostale ko y*be.
LOL. Ja ovdje baš propovijedam trejdanje i kako je to pravi način za gledanje serija...
Defiant
da se ne ponavljam, citiram: ono sto ne poznajes ne mozes voljeti... da nije bilo Treka ne televiziji, kako bi uopce netko znao o cemu se radi? najbolje od tva bi ti bio recimo matrix ili terminator s tim da bi mislio da je SF nesto sto ima specijalne efekte i to je to.
SF nije počeo ni sa HRT-om, ni sa Matrixom ni Trekom ni televizijom.
Defiant
...reci kako nije tesko nabaviti iznimno kvalitetan SF poput recimo Farscapea je nevjerojatna glupost, posebno ako recimo nisi iz ZG. ja znam da ti neces nista shvatiti od svega ovoga, jer je tebi lijepo, ali nije ni bitno.
Ne, tvrdim baš suprotno. Pošta nije preskupa, a na netu ima puno dobrih ljudi...
Defiant
marvinŠto imam protiv trekija... o tome baš i ne bih, makar, generalno ništa, no konkretno ova akcija (tj. akcije) ne bi mi toliko ni smetale da ne rade na principu spammanja foruma i mailova...
slusam prijedloge...
Moj prijedlog isti je od početka: trejdanje, divxi, digitalni komunizam
I nemojte se samo na "idem brodom svemirom" serije ograničavati.
HRT je prikazao recimo dosta više ili manje kvalitetnih, ali meni zabavnih serija u zadnjih par godina koje bi ameri nazvali "žanrovskim" (iliti science fiction, fantasy, supernatural, vampiri, vještice, duhovi...), a i općenito kvalitetnih serija ima dovoljno (jer, da puštaju baš sve što bih ja htio gledati, ne bi imali mjesta ni za Dnevnik).
Da nabrojim samo neke: Dead Like Me, 24, Sopranosi, Gilmorice, Trekovi, The Job, Scrubs, Alias... pa recimo i animirane Batmana i Supermana(koji su bolje serije od svih SG-ova i BSG-ova zajedno).
I, prije ovih vaših nabrojanih serija (s izuzetkom Babylona 5), volio bih vidjeti starije kultne serije poput Prisonera, Dr. Whoa, Space 1999, Blekove Sedmorke... makar neke od njih i imam, opet bi mi bilo ljepše njih vidjeti na HRT-u, isto kao što više volim npr. vidjeti Brazil nego LOTR.
BTW jučer je na RTL-u krenula repriza još jedne odlične serije - Wonderfalls, no pošto nema brodova i svemira, pretpostavljam da nikog ne zanima. Naravno, termin je opet fantastičan - subota, 10 ujutro.