ned, 29. veljače '04 u 17:00
Citiram: Napisao lighty 29 veljače 2004
@Dexy
Eto recimo, meni je Entrerprise dobar (osim one debilne muzike na pocetku), zato jer ima.. ne znam... neke zivotnosti i nije tako sterilan kao ostale ST serije. Imas clanove posade koji su klaustrofobicni, kapetane koji uredno zdimi bilo koga tko predstavlja opasnost. A i T'Pol je... mmmmm....
Sto je tice Janeway. Pa nije bez vraga dogurala do cina admirala. Jedna je od rijetkih u starfleetu koja ima muda (zanimljiva formulacija) rasturiti neprijatelja bez puno rasprave. Napali ste moju posadu? Kakve direktive, kakvi bakraci- eto vama 3-4 fotonca, pa si poslije razmisljajte sto vam je trebalo da stanete na put ljudskoj zenki koja vec par godina k**** vidjela nije. (BTW- ovo sam ja sam cenzurirao, stvarno nije do admina). |
Ja gledam ENT i serija mi je ok ali moram priznati da me zasmeta kad krse kanon. Mnogima ST fanovima to smeta vise nego meni pa onda pljuju po ENT. Evo ovo je popis nekih gresaka uzet iz jednog posta na STC-u u prvoj sezoni ENT:
1. Prema službenoj povijesti dr. Zeframu Cocranu se 2117.g. gubi svaki trag te se vjeruje da je mrtav, no u Enterpriseu (seriji) on 2119.g. otvara warp 5 kompleks.
2. U Entrepriseu oni znaju Klingonce i njihov planet i sve, a službena povijest kaže da je prvi kontakt s Klingonskim Carstvom bio 2218.g. i da je imao katastrofalne posljedice koje su dovele do sukoba koji je trajao gotovo stoljeće.
3. U četvrtoj epizodi otkriju planet klase M i svi su sretni, prvi put su na takvom planetu, istražuju itd. A u prethodnom nastavku puža ostavljaju na sličnom (M klasi) planetu. Osim taj put morali su puža i naći na sličnom planetu, stoga znači da su bili na već dva planeta prije ovoga, ne računajući Rigel 10.
4. Gluposti o nazivima M klasa planeta, kada su oni podjeljeni prema abecednom redu, tj. prema kategorijama, a zasigurno ne prema nekim vulkanskim imenima kojih baš ima jednako kao i slova u abecedi.
5. Fazori su bili namjenjeni za čišćenje svemirske prašine i sl. ispred brodova, pa su se prvi puta pojavili na brodovima a onda tek na pištoljima. Značenje fazora je PHASed Energy Rectification...
6. Prvi prototip fazora je upotrebljen oko 2250. godina na brodu klase daedalus, a nije ga imao ent 100 godina prije
7. Vulkanci ne lažu, a pogotovo ne T'Pol (prvi puta kad sretnu Klingonce), koja je jedina tako dugo među ljudima...
8. Klingonci nisu toliko napredni, s obzirom na početak njihova razvoja u 15.st. (To objašnjenje je u jednoj epizodi TNG-a)
9. U 11. epizodi:''Cold Front'' pojavljuje se putnik kroz vrijeme i govori kako će putovanje kroz vrijeme otkriti za 900 godina, ne poštuje temporalnu zapovijed, govori što će se dogoditi, a čovjek je. Svi znamo da federacija jedina posjeduje tehnologiju za putovanje kroz vrijeme još od Kirka.
10. U svim serijama su skoro rekli da je prvi zvjezdani brod koji nosi ime Enterprise bio NCC 1701. (U prvom filmu se jasno vidi na onim slikama sličnim u Enterpriseu da nigdje nema tog NX-01 Enterprisea. To je jasno s obzirom da nitko tada nije ni sanjao o takvoj seriji, ali baš zato to nisu trebali napraviti).
11. NX je oznaka za prototipove, a ne za klasu kao što to Archer kaže.
12. Svi svemirski brodovi do uspostavljanja UFP je nosio oznaku S.S. ispred imena broda (objašnjenje je mislim u jednoj seriji TOS-a).
13. Kad su čitali one stvari što nisu uspjeli prevesti, jedna riječ je bila Rigel, a nitko nije skužio osim T'pol da je Rigel planet (bilo bi fora da Rigel nije najsjajnija zvijezda u Orionu), pa se pitamo koliko je dobra ta obuka Zvjezdane flote kad ne znaju ni glavna zviježđa i sisteme...mislim da sam i previđe rekao...
14. Pojavljuju se Ferengiji, a u TNG je jasno rečeno da se s njima prvi upoznao Picard...
15. Premalo sreću poznatih rasa koji su u blizini Zemlje.