uto, 20. siječnja '09 u 21:05
Conan
Prošlo je nekoliko godina otkad sam zadnji put gledao oba Conana, Crvenu Sonju i Kulla (S Sorbom
) pa se sad baš pripremam za gledanje, nadahnjujem nekim scenama.
Mislim kako je od svih scena najmoćnija ona na početku Conana, praćena odličnom glazbenom temom. Možda čak i bolja od početka Prstenove družine, koji mi je također jedan od najboljih uvoda u povijesti filma uopće. Najdraži mi je Mako, s monologom: "Between the time when the oceans drank Atlantis, and the rise of the sons of Aryas, there was an age undreamed of. And unto this, Conan, destined to wear the jeweled crown of Aquilonia upon a troubled brow. It is I, his chronicler, who alone can tell thee of his saga. Let me tell you of the days of high adventure!"
Conan Barbarian - intro
Conan Destroyer - intro
Arnie legenda
Crvena Sonja - trailer
Kull the Conqueror
Ralf Moeller kao Conan u TV seriji
Intro u Ralfovu TV seriju
Još malo Ralfa
Napisat ću ponešto nakon što pogledam filmove i prisjetim se.
BTW. jedva čekam nove ekranizacije Conana, Thulse Dooma i Crvene Sonje, no ipak nitko neće nadmašiti Arniea.Uistinu je šteta što nije oživotvorena ona ideja o snimanju trećeg Conana, s Arniem kao kraljem, a kako bismo konačno čuli priču najavljivanu na kraju oba Conana.
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."