uto, 11. travnja '06 u 19:22
h3llU Vatikanu ima takvih knjiga i spisa koje bi zauvijek pokopale sve teorije i doktrine...dogme i sta vec na cemu se bazira cijela krscanska i katolicka vjera. Njima je u intereseu da se takve stvare drze tajnima, zato i postoje redovi tipa Opus Dei i slicni kojima je glavna misija drzati ljude podalje od takvih spisa. Iako bi im bilo jednostavnije sve to spaliti, njihova znatizelja im brani da to naprave jer jos imaju mnogo spisa koji nisu potrvđeni da su autentični te zato treba jos proucavanja. Iako je knjiga da vincijev kod samo popularizirala i priblizila obicnim ljudima odnos u kakvom je danas crkva, to se vec provlaci stoljecima kroz povijest. Sva tajna drustva su na neki nacin povezana sa crkvom i njihovim dogmama, tj cuvanjima ili razotkrivanjima njihovih tajni. Crkva sve vise i vise gubi moci i mislim ako mi ne, onda nasa dijeca ce docekati dan kada ce ti spisi izaci na vidjelo i onda ce se oni ili mi morati dobro zapitati kako nas je crkva zavaravala svih ovih godina i sto je to crkva sve skrivala od nas, kako oni tvrde za nase dobro. U biti vise i nema pravih vjernika, jer vjera se bazira na ne propitivanju stvari nego prihvacanju istih kakve jesu. A posto se svi vec pocinju pitati ovo ili ono gubi se smisao vjere i smisao same crkve. Mislim da je sad krenio jedan val koji ce na kraju dovesti do velikih promjena u odnosu ljudskog covjecanstva prema samoj crkvi i vjeri, posebice Vatikanu i ljudima u njemu.
1st jedva cekam 18tu da postanem bar simpatizer
2nd postoje razlozi cuvanja tajni, neke jednostavno vise nisu vazne, za neke je bolje da ih neznamo, uzmite za primjer da se zna kad ce kraj svijeta, je li bolje da svi znaju pa da zive u panici, da izbiju neredi, ubojstva,pljacke, silovanja,orgije, ratovi itd. ili da lijepo docekamo u neznaju, tu mozemo opcenito svrstat sve tajne u vezi buducnosti, uostalom mozda upoce nema nekih velikih tajni kojih se treba bojati, ili koji mogu uzljuljati Crkvu
3rd sto se tice "Judinog Evandjelja" krivovjerja je bilo i bit ce ga uvijek, to je jednostavno samo jos jedan u nizu pokusaja zla koje nikad nije slutilo sto ce se desiti Isusovom smrti na krizu da pokusa okrenuti stvari na svoju stranu, sto se tice samog Jude on mozda uopce ni nije bio los, jednostavno je zelio Isusa ratnika,kralja..., well tu mu mozemo naci jednu manu, zelio je sebi polozaj i moc. Samo "Evanđelje" su napisali Kainovci, (kao sto i sami mozete primjetiti nazvani po Kainu iz "Kaina I Abela", a znamo sto je Kain napravio, koji su jednostavno good guys prikazivali kao bad guys i obrnuto
4th Sto se tice svih ovih stvarcica koje se dogadjaju (Da Vincijev kod=cista izmisljotina ali opet ga neki uzimaju kao znanstvenu istinu:o, otkrivenja starih pisama etc.) to su samo mali koracici prema cilju koje ima zlo i koji ce se uskoro poceti ostvarivati preko jednog od iducih papa, sad mi se ne da pisati sve, svejedno pocet ce sa Blazenom Djevicom Marijom, i postupnim uklanjanjem nje, svetaca, zatim Hostija vise nece biti Tijelo Kristovo vec ce je pretvoriti smao u simbol, nakon toga slijedi udar na samog Krista kao Boga, te kao konacni cilj unistenje Crkve (koji se nikada nece do kraja dogoditi, jer Crkva nije hijerarhija svecenika kako sam imao priliku procitati u jednom od clanaka u vez "Judina Evadjelja", Crkva smo MI vjernici, ona bez nas ne bi mogla postojati, a ako ikad i uniste tu materijalnu Crkvu (hijerarhija svecenika, gradjevine etc. ) Crkva ce i dalje postojati u nama, bit ce mozda malobrojna, ali docekat ce kraj svega i pocetak Kraljevstva
h3llOvo sto je restauirano je prijevod na kaldejski koji datira iz 4 stoljeca, a bio je prijevodjen s grckog koji datira iz vremena tih zbivanja s Isusom.
tbh 100 godina kasnije