uto, 2. svibnja '06 u 21:01
Pošto u obitelji imam 2 svećenika, s pravom mogu pojasniti ''evanđelje po judi'' koje sam gledao u nekoliko navrata (Discovery, Geographic channel itd.). Sa cijelom franšizom treba postupati sa dozom zadrške, zbog par činjenica koje su ostale prešućene, ili su ih ljudi čuli, ali ih zanemaruju.
1. Veoma je čudno što se ''drmaju'' temelji vjere izlaskom tzv. evanđelja, koji stiže baš u uskrsno vrijeme kad se slavi pobjeda nad smrću, grijehom (izdajom-Judom)
2. Evanđelje je napisano u 4.st AC (after Christ). Isto tako je činjenica da se vjera preko nekoliko stoljeća prenosila uglavnom usmenom predajom, zbog progona kršćana itd. Učeni ljudi toga vremena bili su jedino pojedini rimski vojnici, židovski svećenici i tzv. GNOSTICI (ljudi koji znaju). U vrijeme kad se kršćanstvo širilo pojavilo se preko stotinjak evanđelja, poslanica, koje su pisali gnostici, produbljujući vjeru, te ju jedino tako običnom puku donašati razjašnjenu ''na pladnju''.
3. Gnostici su isto tako znali pisati stvari iz osobniih razloga tj. profita, stvarajući osobne sekte, ljude koje će ih slijediti, a svaka sekta ima svoje ''sveto pismo''. Tako je i proizašla vjera ili štovanje Jude.
4. Evanđelja današnja (Luka, Marko, Matej, Ivan) napisana su od strane očevidaca Sina Božjega i djela njegovih. Ti očevidci prenosili su nakon apostola na tadašnje kršćanske ''svećenike'' radosnu vijest, govoreći o životu onoga koji je i Bog i čovjek itd.
Evanđelje po Judi ne treba ozbiljno shvaćati, jer je Crkva institucija koja se temelji na Istini onoga što potiče (ljubav, međunarodnu solidarnost te ostalo). Evanđelje po Judi je još jedno od mnogih gnostičkih spisa koji nam, ako ništa drugo približavaju razmišljanja ljudi onoga doba, te nam daje uvid kakvo je bilo kršćanstvo najranijih godina. To evanđelje nikad neće srušiti ili preokrenuti Crkvu. Nisam neki ogromni vjernik, no zbilja sam se raspitao i puno čitao o takvim stvarima te sam siguran da će se i u budućnosti pojaviti masa ljudi, stvari, spisa koji žele narušiti vjerovanja svih religija, treba znati samo znanjem raspoznati laž od istine!!
My darkness...my hatred...is unending......