pon, 8. svibnja '06 u 01:48
Pogledah nekidan... meni mozda i najdrazi u trilogiji. Ali ja sam vjerojatno pristran, jer volim J.J. Abramsa.
Uglavnom, nista pametno, ali dobar ljetni blockbuster.
Fascinantno je koliko je J.J. uspio uzeti svoje standardne ekipe, od kompozitora i production designera do camea Grega Grunberga (ne moze se bez Grega Grunberga
).
Meni je takodjer dio u Rimu najdrazi, jerbo mi ima neku atmosferu kao u seriji. Also, wall climbing je kul, a i to sto vidimo kako oni rade one maske (i scena stavljanja maske je IMHO odlicno rezirana).
BTW, na Rotten Tomatoesima vidjeh izmedju ostalog, kao lose kritike (makar su, uglavnom, pozitivne - film ima 73%) na reziju koja je "kao u TV filmu". Eh, sad, opet... mozda sam ja subjektivan, jer sam ipak prije tjedan dana pogledao sezonu Aliasa u jednom danu, ali IMHO rezija je bas... lijepa
Phillip Seymour Hoffman je fenomenalan negativac... i ovo je prvi put da ga vidim u nekom filmu koji nije odlican (u smislu, stvarno kvalitetan i dobar).
I jos par meni dragih detalja...
Odlicno mi je, tj. totalno Abramsovski, sto ne saznamo sto je u biti ta gaddem zecja sapa... i sto ne vidimo kao Cruise dodje do nje, nego za to vrijeme vidimo kako ostatak ekipe njega ceka. Jer, na kraju krajeva, nije ni bitno kako je on zaobisao sav security, i sve smo to vec vidjeli.
Eh, i razocaralo me sto nije bilo nikakvih referenci ni na Lost, ni na Alias, a vjerojatno ni na Felicity (ali to nisam pratio, pa ne bih znao)... no, vidjeh na Wikipediji poslije da se na kraju creditsa zahvaljuje Hanso Foundationu. Hihihihi.