pet, 3. veljače '06 u 13:01
Slažem se s Founderom. Sve je stvar ukusa. Ljepota je relativan pojam: prolazna je i stvarno nije presudna. Bitno je da ime neke "fizičke hemije" tojest: da vas nešto privuče, bilo da je to "nježna pojava" te osobe, "lijepe oči", "zarazno lijep osmijeh", "način ponašanja i govora..." i to... ali stvarno nije bitno da Taj Neko izgleda kao... Chad Murray! Mislim, to je apsurdno... većina takvih dečki su itekako dobro svjesni svog izgleda i nafuravaju se i spikom i svim ostalim i obavezno pored sebe žele ili popularnu šminkericu (da mu svi u društvu na njoj zavide kao na osvojenom trofeju) ili neku manje privlačnu da se može u njenim očima ogledati i da bude "ljepša polovica"
Tako vam je to, i to je žalosno...
Baš kod mene u gradu, "najpopularnija" hoda sa "najpopularnijim"... "Šveraju" tojest (varaju) i jedno i drugo, svađaju se jer su potpuno isti (egocentrični) i žele da se oko njih igra a ne oni oko nekog... i ne govore o tome kao o ozbiljnoj vezi da im ne bi opao "REJTING" (popularnost)...
Kad sve to lijepo vidite i čujete, znate kak vam se smuči takva "besprijekorna ljepota"... ja smatram da je svako lijep na svoj način samim tim što je zdravo, razumno, normalno biće...
I kao što bi rekao profesor muzičkog, "nije svako u stanju da poima univerzalnu ljepotu"... "ono što je idealno meni, vama je kontrast od idealnosti-ružno, nakazno a treba shvatiti da ko vam kaže da ste ružni-taj nije u stanju da poima, da 'popije' vašu ljepotu... posebno ne onim očima čija je duša površna, plitka..."
*So I won't give up,
No I won't breakdown,
sooner than it seems life turns around
And I will be strong,
even if it all goes wrong...
when I'm standing in the dark I'll still believe... someone's watching over me
*