uto, 8. ožujka '05 u 06:05
Khm... Ja mislim:
Big Bang: Po meni dosta realno, materija skupljena do te granice da je eksplodirala. U čemu je bila? Čovjekov mozak nije još dovoljno razvijen da bi to mogao pojmiti. Od te materije (njene prašine) nastale su galaksije i zvjezdani sustavi, planeti, itd. Podržavam.
Evolucija: Ima dosta rupa u ovoj teoriji, po meni su pretjerali sa milijunima godina kroz koje je trajala evolucija. Da su dinosauri izumrli prije 65 000 000 godina! Previše! A nastali prije 270 milijuna. Ta tehnika određivaja starosti je nepouzdana jer su znanstvenici izračunali da npr. uranov poluraspad traje 4.5 milijuna godina i po tome određuju starost nalaza. Nikako ne mogu biti sigurni u to! I postoje čvrsti dokazi da dinosauri nisu izumrli, da su ih Maje lovili, pripitomljavali i koristili u svakodnevnom životu otprilike 1500-2000 godina prije naše ere (nisam htio namjerno Krista, više o tome u religijskom dijelu). Ja se slažem s tim da se vrste mijenjaju, moraju ako hoće preživjeti. Prirodna selekcija je realna stvar. Ali predugo je razdoblje koje su oni stavili za evoluciju.
Postanak čovjeka - vjerojatno je neka vanzemaljska vrsta posijala život na Zemlju i sad prati evoluciju. Dokazi o vanzemaljcima se javljaju još u doba Rima, Stare Grčke, Englesko-Francuskog Stogodišnjeg rata, na kršćanskim slikama, itd.
Religija: Čovjekova želja za postojanjem nečega većeg, nekog smisla postojanja izrodila je sve današnje religije (osim budizma). Ja sam Jediist, pa vjerujem u postojanje neke energije koja protječe kroz sva živa bića, čak i svemir. To je životna energija svih nas, tzv. bioenergija. Mislim da mogu reći da su bioenergetičari danas priznata i dokazana stvar, pa bi bioenergija mogla biti slična Sili iz SW. Bar ju ja tako shvaćam zbog toga što obožavam SW. I nitko mi ne može tvrditi da bioenergija ne postoji, jer sam i ja sam bioenergetičar. A i onaj velečasni Sudac je, samo što on to ne zna.
O svemu ovome sam dosta razmišljao, ako netko hoće da mu pošaljem slike o Majama i dinosaurima, samo neka kaže.
Cartman: "Kyle, I really think you should do something about that sand in your vagina."
Lord Damnum izmjenio poruku 08.03.2005, 06:07