uto, 12. srpnja '05 u 09:50
JaspelAko si ti toliko zatucan (a pretpostavljam da nisi) da mislis da postoji samo Bog i nista vise, ok, al zato ne moras meni govorit sta postoji a sta ne, jer ni za Boga ne mozes nista dokazat. No, ja ipak vjerujem u njega, ali i u "Silu". To je moje misljenje.
Jesi ti uopće čitao moje postove? NE VJERUJEM U BOGA!
Ta energija o kojoj ti pričaš (da djeluje oko živih bića, da ljudi mogu odašiljati i crpiti) se zove bioenergija! Ne Sila! Ustvari, ti ju možeš zvati kako ti hoćeš, ali ju cijeli svijet zove bioenergija. Imaš ti još vremena da shvatiš svijet, ti si samo malo zaluđen SW svijetom. Imaš tek 14 godina, much to learn have you.
@Zvonius: Pričaš gluposti. Zašto bih ja išao išta dokazivati? Znanost je tu da dokaže, a ja nemam nikakve ambicije da postanem znanstvenik. Ti se vjerojatno osjećaš sigurnije i lakše ti je kad vjeruješ da postoji nešto što je svemoguće i pazi na svijet. Meni takva sigurnost ne treba jer sam siguran u sebe i prihvaćam svijet kakav je. Svjestan sam i materijalne i duhovne strane, ali mi za to ne treba nikakav Bog. Znaš zašto su prvi ljudi izmislili vjerovanje u natprirodne sile? Iz straha. Kad strah od života i smrti nestane, nestat će i Bog.
Ljubav nije "pravi" put. Da, ljubav nas pokreće i sveprisutna je. Ali ja ne mogu voljeti baš sve ljude. Biti dobar prema svima je već moguće. Kada bi svi bili dobri prema drugima svijet bi bio puno ljepši i bolji. Ono Isusovo pravilo dobro opisuje kako bi svi trebali živjeti (ne čini drugima...).