pet, 8. srpnja '05 u 12:02
Aiden NightflyerKršćanin ( Protestant) nekada bio katolik.
Neshvaćam ljude koji ne vjeruju u nista. To je nemoguće. Kolike su sanse da se stvori zivot na bilo kojem planetu? Kako uopce postoji ista bez svrhe? Kako mozes izgubiti vjeru da Bog postoji? Volio bi dobiti odgovore na neka od ovih pitanja od onih koji kazu da su ateisti.
Sve se može znanstveno objasniti. Začetak života od bjelančevina na Zemlji, na nekom drugom planetu od nečega drugoga, možda nekog spoja koji ne postoji na Zemlji, itd. Zašto misliš da ti imaš neku svrhu. Ili ja? Zašto mi jednostavno ne bismo bili životinje koje su na višoj evolucijskoj razini od ostalih životinja. Čovjek iz straha želi vjerovati da postoji nešto veće i moćnije od njega. Imamo potrebu sami sebi stvarati iluziju da naš život nije beznačajan, da smo ovdje s nekim razlogom. Zašto? Ja sam jednostavno prihvatio da sam kapljica u beskonačnom oceanu raznoraznih bića i da će moje postojanje biti kad tad zaboravljeno. Živim u trenutku, ali i za svoju budućnost. Naravno, htio bih da me što više ljudi pamti po nekom mom dobrom djelu. Bog će postojati dok god postoji ljudska rasa i ljudska mašta. Bog nije stvorio nas, mi smo stvorili njega. Te riječi nisu nevjerničke, nego su objektivno gledište na povijest čovječanstva. Zašto nisu opstali bogovi vatre, zraka, mora, itd.? Jer su ljudi shvatili da su to samo prirodne pojave. Kada znanost otkrije sve što se može otkriti, potreba za Bogom će iščeznuti. Pogledaj samo Star Trek. To je jedna od mogućih budućnosti naše galaksije. Zapitaj se: kada bi ti bio besmrtan, da li bi još uvijek imao potrebu vjerovati u Boga ili bilo što nadnaravno. Naravno da ne.
Znam da si htio nekog ateista da ti odgovori, a ja se deklariram kao Jediist, samo što ne vjerujem u ništa nadnaravno, nego u moć ljudskog uma i bioenergiju, a to se može znanstveno objasniti, pa onda valjda i jesam ateist.
[EDIT] @Mathew: Većina ljudi nije čula za tu vrstu protestanata (i ja među njima), pa se nemaš šta brinuti za prijeteća pisma.