sub, 25. veljače '06 u 13:30
Aiden NightflyerKoja slucajnost s obzirom da ste pricali o amerikanizmu i anti-amerikanizmu jer nam je danas drzaogovor General Colin Powell i mogu reci da je stvarno cool tip, kao i moj profesor iz povijesti ( i politike, svjetskih afera i ekonomije) koji je radio za Americku vladu i bio je u zaljevu za vrijeme Desert Storma, cak je bio i na ovim prostorima za vrijeme naseg rata nakratko. Nijedan ni drugi nikome nisu pokusali isprati mozak veliko americkim idealima niti bilo" i drzao nam govor i odgovarao na pitanja...koju idealiziraju. Kada su ga pitali
Mislim Powell je zivot poceo kao crnac u juznom Bronxu kojem su mama i tata dosli s Jamajke bez icega, zavrsio je faks sto je u to vrijeme bilo tesko postici jer nisu pustali puno crnaca na fakultete...Cijelo skolovanje je bio u ROTC programu i zavrsio fakultet kao 2nd Lieutenant.Zasluzuje respect jer je jedan od rijetkih ljudi koji je odlucivao o ratu u Iraku, koji je bio vojnik i zna sta to znaci (borio se za vrijeme Vijetnama) i nadgledao je Desert Storm ( tamo ga je upoznao moj profa iz povijesti i svjetskih afera).Mislim prosao je kroz sve i svasta, postao 4 star general, odgovarao za cijelu americku vojsku i bio drzavni tajnik i svejedno se sam dovezao do javne skole bez ikakvih zastitara ili "men in black" odrzao govor. A i nemjerljivo bolje se snalazio i odgovarao na pitanja tipova koji glume gangste ili gothe nego bilo tko koga sam ja vidio.
Colin Powell je jedan od najpametnijih ljudi koji se setao kroz americki establisment zadnjih 20ak godina, steta sto je ispao zrtveno janje u Bushevim ekhsibicijama pred UNom...iskreno on je za mene predsjednicki materijal, steta sto je Bush uzeo protezirati handpuppet Condi Rice, al I guess da su pametni ljudi svugdje opasni...Stvarno ti zavidim sto si ga imao prilike slusat uzivo...svi ti stari generali ( Shinseki, Clark, Powell...) su potpuno drukciji materijal od ovih novih ( osim Abizaida koji je stvarno licnost )...i svi su manje vise pogurnuti u stranu od neoconsa poput Wolfowitza i Rumsfelda ( koji nikad rata nisu vidili ) jer su se protivili slanju vojnika uokolo bez cvrstih razloga...
De trotse eigenaar van moordenaar hamster, En bemant met gereserveerde rechtstreekzer
Epyon izmjenio poruku 25.02.2006, 13:36