sri, 24. siječnja '07 u 18:23
Old YodaSada igram Oblivion IV
Ne igraš.
Inače, nedavno sam se sjetio malog dragulja kojeg sam oduvijek htio zaigrati, igru iz Castlevania serije, nastavak koji je izišao za Playstation, Symphony of the Night. Poprilično mi se svidjela. Jedna od najboljih 2D igara koje sam zaigrao. Akcijska avantura u kojoj preuzimamo ulogu Alucarda, Drakulinog sina, koji osjetio da se zlo sprema u očevom dvorcu te se odlučio probuditi iz samonametnutog sna i izviditi malo situaciju (priča i nije najjači dio igre).
Alucardove kretnje su poprilično fluidne što upravljanje njime čini poprilično zabavnim i užitak ga je gledati dok se probijamo kroz horde protivnika. Maštovitih protivnika važno je napomenuti. Hrpa različitih tipova i podosta bosseva. Što je najbolje ostavljaju različite predmete tako da prilikom igranja sakupit ćemo popriličan arsenal. Ti predmete kao i napredovanje samog lika (neki rpg sustav, ponešto statistika koje se poboljšavaju skupljanjem iskustva -> novi level) pridonose njegovoj obrambenoj ili napadačkoj snazi. Također, skupljaju se i relici koji donose nove sposobnosti poput pretvorbi u šišmiša ili vuka. Izuzev što je vješt borac, Alucard zna i poneku čaroliju kojom da uništi protivnika ili poboljša samog sebe.
Struktura je poprilično nelinearna tako da možemo jednostavno lutati dvorcem, no to sa sobom može dovesti do neočekivanih susreta s bossevima. Ali svako istraživanje biva nagrađeno nekim predmetom ili još bolje relicom.
Što se tiče zvuka, on je najbolji i najlošiji dio igre. Soundtrack je odličan, upotreba različite vrste glazbe uvelike pridonosi stvaranju izuzetne atmosfere. Zvukovi kretnji, paranja zraka ili protivnika mačem također izvrsni, no voice acting je blago rečeno očajan.
Uglavnom, preporuke ukoliko nekog uopće još zanimaju 2D igre.