ned, 31. srpnja '05 u 05:37
@Ulysses
Postoji rastuci broj dokaza da Opca teorija relativnosti ne drzi vodu. Nemoj zaboraviti da je i sam Einstein potkraj zivota tvrdio da je to vrlo arbitrarna teorija koja bi trebala biti samo pomocno sredstvo za iznalazenje ispravne teorije.
Putovanje brze od brzine svjetlosti nije moguce u klasicnoj fizici, ali ako zagrizes u fiziku longitudinalnih valova odnosno skalarnu fiziku, vidjet ces da je u posljednjih nekoliko godina izvedeno nekoliko pokusa kojima je digitalno modulirani signal prenesen u vremenu kracem od onog koje je potrebno brzini svjetlosti, odnosno EM valu da prijedje istu udaljenost kroz dani medij, u ovom slucaju kroz Zemljinu atmosferu.
Takodjer nemoj zaboraviti da je brzina svjetlosti nedostizna objektima kojima bi se masa povecala do beskonacnosti, ali ta teorija ne pokriva slucajeve u kojima objekti u potpunosti gube inertnost odnosno masa je nepostojeca. Nemoguce? Malo se raspitaj o svojstvima naglih, snaznih impulsnih DC visokonaponskih praznjenja na vodic odnosno na dielektrik. U odredjenim slucajevima postize se znacajno smanjenje inertnosti objekta ili se ono u potpunosti gubi.
Sto se tice tvog vrlo samouvjerenog nastupa, moram ti reci da danasnja fizika poznaje veliki broj anomalija koje u biti dovode postojece fizikalne zakone u slijepu ulicu. Iz razloga komocije, znanost se time odbija baviti. Zalosno, ali istinito. Teorija Etera koja je omogucavala ujedinjavanje dinamicke teorije elektromagnetizma i gravitacije, odbacena je na osnovu razmjerno primitivnih Maxwellovih proracuna za koje je i sam priznao da su proizvoljni, buduci da je neke reference birao na "temelju intuicije". Osim toga traljavo izvedeni eksperimenti koji su "dokazali" nepostojanje dinamickog kretanja Etera su odavno prevazidjeni i postojece anomalije u EM teriji i u teoriji gravitacije se razmjerno lako mogu rijesiti prihvacanjem postojanja Etera (iliti Dirac's sea).
Ja iz prve ruke mogu posvjedociti o efektima hladne fuzije koje ne oslobadjaju neutrone (koji uostalom nisu nikad do kraja niti definirani) i u kojima se temperatura medija snizava umjesto da raste. Antigravitacija ili preciznije receno anuliranje inercionog momenta objekata se dosad postigla na vise nacina od kojih neke i sam razmjerno lako mozes reproducirati ako imas imalo znanstvenog duha i zelje za eksperimentiranjem. To sto si naucio fizikalna pravila kako se danas uce i ne dovodis ih u pitanje vlastitim promisljanjem ne cini te znanstvenikom, nego streberom. Ja svoje tvrdnje temeljim na iskustvima iz prve ruke i vlastitimpromisljanjima koja sam rafinirao u razgovorima sa drugim znanstvenicima. Ne tvrdim da su teorije koje zastupam u potpunosti ispravne, ali u svakom slucaju objasnjavaju dio anomalija. Nemoj ispustiti iz vida da svaka dokazana anomalija u postojecim fizikalnim zakonima dokazuje da su ti zakoni pogresni ili u najboljem slucaju nepotpuni i neadekvatni.
Toliko od mene, nadam se da sam dobro objasnio razliku izmedju znanstvenika i strebera. Sad se zapitaj sto si i sto zelis biti?
And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes...
lighty izmjenio poruku 31.07.2005, 05:37