ned, 27. ožujka '05 u 13:07
Sad kada smo počeli razglabati o tome što je stvarnost i kada je Nawi spomenuo da su snovi odraz naše podsvjesti, i sl. sjetio sam se jednog zanimljivog iskustva koje sam podijelio s frendicom koja je tada rekla da joj se dogodilo isto (nije da bullsh*ta, predobro ju poznajem da bi mi mogla lagat
).
Naime, prije otprilike 5, 6 godina sam sanjao da prelazim s nekim unknown frendovima prugu na mjestu gdje je sada Mercator (Vukovarska). Naime, sve je izgledalo kako i danas izgleda, čak je bila prisutna Mercatorova zgrada. I na taj san sam potpuno zaboravio, sve dok nisam u 2. razredu srednje prvi puta s dva frenda išao u Mercator (to je tad bila relativna novost). I prelazili sam prugu i taj tren mi je mozgom prošlo sjećanje - ovdje sam već bio! I tada sam se sjetio da sam to sanjao.
E, sad, kad smo frendica i ja pričali o tome, rekla je da je imala isto iskustvo. No, ne baš tako detaljno, nego čisto kad je ušla u sobu prijateljice i pogledala na neki ormar i ona je imala sjećanje na to, iako je prvi puta bila u njezinoj sobi. I ona se sjetila da je to nekad prije sanjala.
No, onda sam pitao frenda i njemu se to nikad u životu nije dogodilo. No, pošto je on isto filozofsko nabijena duša kao ja, razgovarao je o tome sa mnom dobrih pola sata i zaključili smo sljedeće:
Možda određene osobe (like me) koriste dio čeonog režnja (dio mozga koji je sposoban za telepatiju i telekinezu). Pretpostavili smo da se prilikom utonjenja u san djelić tog režnja aktivira, izlazi iz dimenzije vremena, stoga biva u mogućnosti primati informacije iz budućnosti, te tako sitne, nebitne isječke iz budućnosti implementira u san. A osobe koje nisu imale takva iskustva (like frend), ne koriste taj dio mozga pri snu.
Što vi mislite o tome, i jeste li imali i vi sličnih iskustava?