ned, 23. listopada '05 u 10:32
Yup, bio sam jednom na odličnom predavanju jednog kreacionista (Edward Miller, ako se ne varam). Naveo je hrpu logičnih argumenata koje kad vidiš, evolucija ti naprosto smiješna postane. Mogućnost da samo nastane prva aminokiselina je abnormalno mala (1 x 10 na sto i neku). A zamislite samo tek onda sve ostalo, da slučajno nastane do razine čovjeka. Yeah, right. Također, prikazao je koliko su fosili tzv. "prijelaznih" oblika ili pak procjenjivanje starosti netočni. Volio bih jednom doći do takvog teksta. Al ono što je meni najzanimljivije je što evolucionizam toliko uzdiže Darwina, a on se zapravo ništa drugo, nego zaletio. Razmišljao je naglas i došla mu evolucija na pamet, a odmah je poslije toga rekao da je vrlo mala vjerojatnost za nju i da bi se to trebalo debelo dokazati kako bi se ispostavilo da je točno, a pred kraj života je pak rekao da se pokajao što je uopće pokrenuo takvu lavinu, jer ni sâm ne vjeruje u svoju teoriju.
Mimbanite
19 godina
433 poruka
32 midiklorijana
ned, 23. listopada '05 u 10:39
e pa u svakom slucaju Darwin. u Boga i te gluposti ne vjerujem od 7.raz. iako su u mojoj obiteji svi strogi krscani...ja sam samo pocela razmisljati kako mi razum govori a ne kak su mi sve ove godine pokuavali utuviti u glavu...svatko ima pravo na mišljenje...ah što filozofiram...
Bounty hunter
21 godina
3.621 poruka
26 midiklorijana
ned, 23. listopada '05 u 10:49
Ja sam također razmišljao svojim razumom i nisam dopustio da me evolucionističko doba, koje u obrazovanju naprosto nameće samo jedan pogled na svemir, brainwasha. Meni nije jasno zašto je toliko teško vjerovati u Boga? Pa manje više svi vjerujemo u izvanzemaljce i vjerujemo da su na višoj razini od nas? Pa što je drugo Bog nego izvanzemaljac - biće na najvišoj mogućoj razini postojanja? Isto kao i ostatak svemirskog stanovništva, uključujući i anđele. Sve su to samo bića na višoj razini postojanja. A mi, ograničeni na 3 dimenzije, ne možemo ih ni vidjeti. Isto tako, svojim ograničenim umom pokušavamo dokučiti tajnu svemira, a većina nas to dokučuje najglupljom mogućom teorijom. Znate na koju mislim, jel...
Mimbanite
19 godina
433 poruka
32 midiklorijana
ned, 23. listopada '05 u 11:06
evo da tocno i precizno se izjasnim- ne vjerujem u ono sto pise u Bibliji. e sad ak ti Boga smatras svemircom...
evo jedan dobar citat:
Vjera je univerzalna. Specifične metode razumijevanja vjere svakog od nas su proizvoljne. Neki se mole Isusu, neki klanjaju Alahu, a neki proučavaju subatomske čestice. No na kraju se svodi na to da svi mi tražimo istinu veću od nas samih.Dan Brown, Anđeli i demoni
ima jos dobrih citata...
jesmo otisli s teme...?
Jedi knight
(moderator)
20 godina
1.337 poruka
52 midiklorijana
ned, 23. listopada '05 u 11:13
Hm, zanimljiv citat,istinit.
Još smo u granicama teme.
Bounty hunter
21 godina
3.621 poruka
26 midiklorijana
ned, 23. listopada '05 u 11:38
darth padmee sad ak ti Boga smatras svemircom...
Nije da ja Boga smatram svemircem. On JE svemirac u najdoslovnijem obliku iz svakog mogućeg aspekta gledanja. Mi smo Zemaljci, koji smo odvajanjem (istočni grijeh) od Boga postali vrlo ograničeni. Da se razumijemo, ja vjerujem u Boga kakav je prikazan u Bibliji, a ne da je samo neka energija ili insekt, ali ono kakvim ga se u Bibliji opisuje upravo daje do znanja da je on vrhovno svemirsko biće zbog kojeg uopće sve postoji.
Jedino registrirani članovi foruma mogu sudjelovati u raspravi.
Rebels choose
Chrome, but this forum works even with Imperial browsers. Droids and Internet Explorer browser forbidden.
hrvatski Star Wars community, forum 3.2.3 0,55 s