pet, 15. prosinca '06 u 04:29
Eh, iako sam klavijaturist znam neki minimum o gitarama ( vecinom kako sto zvuci u rukama gitarista s kojima sviram a i oni non stop pricaju o tome pa nesto i zapamtim ). Enivejs...ekipi koja hoce svirat metal definitivno bi preporucio Ibanez ( za referencu poslusat malo kako zvuci npr. Liimatainen iz Sonate Arctice ili Petrucci iz faze prije prelaska na Ernie Ball ( doticna marka je isto super, svirao sam s tipom koji ima EB Petrucci sig 7 string i ta stvar zvuci premocno ), zadnje na cemu je koristio Ibaneza je bio Liquid Tension Experiment 2, ako me sjecanje dobro sluzi ). Isto tako second hand market je dobar izvor super opreme, jer za manju cijenu dobijes jako dobar instrument, a vecina stvari je mint condition i da se nac izvanserijskih komada opreme za malu cijenu jer ekipa nekad prodaje u zurbi radi kojekakvih problema. Pogotovo je povoljno kupovat second hand gitare ( ili baseve ) jer je to instrument koji je napravljen da traje ( doma imam akusticnu staru 35 godina koja je ko nova ), a jos i kako stari zbog sazrijevanja drveta zvuci sve bolje ( u velikoj vecini slucajeva )...tako da malo bacite oko na oglasnike. A sto se tice B.C. Richa...dunno dude, te gitare nisu bas na najboljem glasu ni po kvaliteti zvuka ni opcenito.
P.S. Friik je nesto pricao o basu, e sad, moj frend basist kaze ovako...low end pripada Yamahi koja za male novce izbacuje jako dobre baseve koje odlikuje jako precizan zvuk,u cjenovnom rangu od oko 3 - 4 500kn vlada ibanez, a sve iznad toga yamaha. Naravno to je isto dosta subjektivno pitanje, jer ovisi kakav zvuk volis itd itd.
Eto, tolko od mene. Btw ako ovdje itko svira kljave pa treba neki savjet u vezi kupovine opreme nek pita, valjda mogu pomoc. Isto tako, skoknite na
http://www.glazbeni-forum.com pa malo prorostajte po topicima tamo, vrlo vjerojatno cete nac sve sto vas zanima.
Cheers!
De trotse eigenaar van moordenaar hamster, En bemant met gereserveerde rechtstreekzer