sri, 1. veljače '06 u 12:40
LokiSteta sto se Konj iskljucio iz rasprave, bar bi on trebao znati pametno nastaviti ovu raspravu, ali ok...
Tolko se u redatelje ne razumijem, ali netko je spomenuo Coppolu koji mi je definitivno najdrazi redatelj...
Izgubit ću živce ako nastavim raspravu, s tobom i bi ali par djece bi se ubacivalo s nepromišljanim gugliranim argumentima,razbacivali bi se pojmovima koje ne razumiju, pa bi se bacio u frenzy. Samo cu reci da sam sigurno pogledao vise filmova od bilo koga na ovom topicu, sve sam guto, glupe, art, akcijske, ljubice,crno-bijele stare filmove, Hitchcock i Peter Jackson su mi najdraži i najbolji (redatelji s karizmom). Ali i hrpa drugih redaeljasu mi super, obozavamdubokoumne filmove Stanleya Cubrica, a volim i osjetiti onu magiju koju Speilberg zna stvoriti u svojim filmovima. Oliver Stone mi je super zbog njegove vijetnamske trilogije (bolje upuceni ce znati koji su to filmovi). I mrzim kad neko kaze za čovjeka koji je dobio 3 oscara da je propalitet, covjece daj neka netko nabroji redatelje s vise od jednog oskara, nema ih puno i zato su posebni. Volim povjesne spektakle, ali najvajžnija mi je povijesna točnost, ali ima par izuzetaka gdje je povjesna netočnost ispala super (Braveheart), što se tice tog pitanja, Aleksandar je dosljedniji od bilo kojeg povjesnog spektakla (jako doslijedan je i novi Kralj arthur), i svidja mi se u filmu sto nemozes pohvatati sve u jednom gledanju, jer Stone se orijentirao i na izraze lica koji mnogo govore, cak mi se svidjela gluma nekih sporednih likova. A sto se tice homofoba koji ne vole C. Farella jer pederasto odlumio, halooooo, citajte povijest, stari su grci bili takvi, ****li su se s muskarcima i voljeli se s muskarcima, a s ženom su bili iz obicaja. To se u povjesti zataskavalo zbog kontroverznosti, ali to je tako, i C. Farell je odglumio dosta dobro, nije savrseno, ali sigurno nije lose. I filmu daje dobar i poseban ugodjaj glazba Vangelisa, posto obozavam njega, vjerovatno i filmu sam dao pol ocjene vise nego zasluzuje. I meni je F.F Coppola odlican zbog znase Godfathera i Apocalypse Now (jos nisam gledo extended verziju, ali jedva cekam) najbolji ratni film ikad, ima i verzija od 6 sati gdje M. brando sat i nesšto samo prica, da ne povjeruješ. E da i njegova Dracula is the best, a tek njegova kcerkicaSophia s filmom Lost in Translation.