pon, 23. studenog '15 u 00:08
Evo da vratimo ovu temu među žive. Nisam neko vrijeme postao ništa novo, ali to ne znači da nisam ništa radio
Među zadnjim stvarima na red je došla unutrašnjost maske. Koristio sam tri PC ventilatora od 4x4 cm. Dva pušu prema unutra, a jedan ispuhuje zrak prema van. Na taj način imam odličnu ventilaciju u maski, hlade me, a leće se ne zamagljuju. Spojeni su paralelno na bateriju od 9V.
Osim ventilatora, u masku sam stavio i bluetooth zvučnik. Na njega će biti pušteno kontinuirano Vaderovo disanje sa citatima koji se izmijenjuju svake dvije minute. Zvučnik je dovoljno mali da stane u donji otvor usta, a jako je glasan i time će dojam biti bolji jer će zvuk dolaziti iz same maske.
U masku sam još stavio i spužvu zbog udobnijeg nošenja. Maska i kaciga se spajaju pomoću neodimijskih magneta. Dovoljno su jaki da se drže zajedno čak i kada je maska potpuno naopačke, a i zbog njih kaciga uvijek sjedne pravilno na masku.
Jedan manji update, ali ipak važan za 501st: gotova je i kuka za lightsaber. Dao sam izrezati 1.5mm aluminij u pravilan oblik, te ga onda savinuo i prebojao u srebrno.
Što se tiče ostaka kostima, krojačica radi svoj posao i uskoro idem na prvi fitting