uto, 27. listopada '15 u 17:51
Pričvrstio sam sam štitnike za ramena na armor i time je napokon završen!
Maska je prošla malo težu kirurgiju. Izrezao sam očne duplje tako da u njih stanu leće, te sam malo mozgao i sjetio se kako mogu napraviti da leće savršeno sjednu- prvo sam ih pričvrstio na par točaka vrućim ljepilom, zatim prebojao jupolom na bazi vode. Nakon toga uzeo sam epoksidni kit i zakitao rupe oko leća. Budući da je kit u početku mastan, jupol mi je poslužio da zaštiti leće od masnih mrlja. Kada se kit osušio, skinuo sam leće, oprao jupol u toploj vodi, vratio ih na mjesto i
voila- perfect fit!
Došlo je i vrijeme da se pozabavim kacigom, budući da nije stajala u dobrom položaju. Napravio sam jednostavan mehanizam od epoksidnog kita koji mi omogućava da kaciga vrlo jednostavno sjedne na ispravno mjesto.
Jučer sam kupio jake neodimijske magnete koji će još dodatno držati kacigu na mjestu. Ovaj vikend ću sve prebojati i ako bude bilo vremena, ugraditi elektroniku (ventilatore i zvučnik za disanje).
Što se tiče plašta, tu je mali problem predstavljalo to što je plašt
ogroman. Sveukupno se sastoji od 12 metara materijala: 6 za vanjski mat dio, i 6 za unutarnji sjajni.
Prošli tjedan
check-wan i ja imali smo quest po Zagrebu u potrazi za tkaninama. Imao sam sreće da smo moju pronašli već u drugoj trgovini: crna tkanina, teška, dobro pada i neprozirna je, ukratko- savršena za Vadera. Zbog veličine, morao sam odustati od rada na stolu i prebaciti se na pod. Na
sithtrainingtemple.com sam pronašao dobar i jako ekonomičan template za rezanje tkanine. Inače za one koji ne znaju, Vaderov plašt je 3/4 kruga, pa se sastoji od 6 trokutastih segmenata.
U glavnom, ovo je bio prvi timski posao na kostimu. Dok je meni sestra pomagala crtati uzorak na tkanini, Chew
Baka je marljivo krojila tkaninu za stolom.
Kad se skupe svi iskrojeni dijelovi, plašt je težak oko 8 kg
Sada je sve spremno za krojačicu, a ja ne mogu dočekati ovaj vikend da nastavim raditi dalje.