pet, 6. svibnja '05 u 16:28
Pozdrav svima, novi sam a vec raspravljate o meni!
1. Anakinovo ropstvo, zivot pod pravilima i bez slobode su odigrali vaznu ulogu u njegovom prelasku na Tamnu Stranu. On je iovako kao mali klinjo bio uobrazen i samouveren. Verovao je u svoje pobede na trkama, svima se suprotstavljao itd.
Takodje, ljubav prema majci, Palpatine, Dzedaj red i njegova moc su tome dorpineli. Kako?
Sigurno svi znate ovo shto cu vam isprichati (ali ja sam kolegijalan
).
Kao prvo, njegova ljubav prema majci je bila ogromna, jer ona ga je pazila, ona je zivela s'njim u ropstvu zrtvovala sve za njega da bi ga na kraju odveli od nje.
Kada se vratio po nju, njegova ljubav, pomeshana sa nostalijom i nekim strashnim predosecajem, izazvale su kataklizmu besa i moci u tom trenutku kad je saznao da su mu majku oteli i ubili.
Tada se videlo da ima nestabilan (mnogo besan) stav prema Sili i moci koju poseduje. Ipak, kaze Yoda lepo:
''Anger leads to suffering...'' itd.
Shto se u ovom sluchaju pokazalo kao tachno.
Drugo, Palpatine, taj lukavi i moze se reci inteligentni Sith Lord, lepo je uskoristio svoje umece i lukavost u Anakinovom sluchaju. Anakin, ionako zeljan moci, chuo je rechi Palpatinea i poverovao mu za sve. Bio je mlad, brzoplet i ne dovoljno dobar sa Silom i svojim osecanjima, moze mu se bar malkicee oprostiti.
Kao trece, Dzedaj red. Da, Dzedaj Red je potcenjivao njegovu moc, Yoda je smatrao da je prestar, Mace da nije toliko dobar i nije verovao u njega. Ipak, Qui-Gonn i Obi-Wan su se borili i izborili, za unishtenje Dzedaj Reda i haos u galaksiji. Ali ko je mogao to da predvidi? Anakin je bio suvishe mocan i zeleo je odmah da napreduje ali je pametni Obi-Wan kao pravi Jedi Master ga malo usporavao dok je Anakin mislio da ga sputava sa puta moci i Jedi Knighta.
Kao chetvrto (sigurno mislite al ovaj smori:lol: ), njegova moc. Ovaj faktor je povezan sa svime gore navedenim. Imao je moc da osvati majku, shto ga je priblizilo Sith Imperiji.
Imao je toliku moc da su Dzedaji mislili da bi bilo dobro da ne prenagljuje sa svojom obukom i da se malo strpi, ali mladost ludost kazu stari. Oni su to i radili (smirivali da ne postane Sith) a on je mislio da ga sputavaju i dogodilo se bash suprotno od onoga za shta su Dzedaju mislili da ce uraditi.
Palpatine je najvazniji faktor povezan sa njegovom moci. Osetio je moc u njemu i kao leshinar pohrlio da ga dovede kao Sitha i da mu bude desna ruka. Polako ali sigurno ga je odvodio na Tamnu Stranu, i nazalost u tome je i uspeo.
A ipak, trebamo dodati i da je chovek, a chovekov mozak, srce i osecanja su prevrtljiva.
Toliko o Anakinovom padu, malo smorno za chitanje, ali morao sam to napisati.
2. Ja bih izdvojio Kyp Durrona. Veliki Dzedaj, koji je mogao biti jedan od najvecih u njega je Luke Skywalker najvishe verovao i Kyp je bio najboji padawan na Jedi akademiji na Yavinu 4, ali, zli Exar Kun ga je nazalost pdve u Sithove, i ovaj je skrenuo sa puta Jedija.
Srecom se vratio ali je za vreme koje je proveo kao Sith, dosta toga izgubio.
3. Ne znam zashto ali mislim da bih i ja pod tolikim pritiskom i pod takvim uslovima potpao pod Tamnu Stranu. Lako je nama da prichamo, ih shta je to teshko samo kazem necu, ali treba biti u toj situaciji i sve to osetiti.
4. Ne bih znao neshto sada trenutno...
Toliko od mene (za sada
).