sri, 11. siječnja '06 u 13:03
Darth_Maulpa dobro...igurno si gledao originalnu triologiju, način pozicioniranja kamere, gluma itd. sada kada je sve to promjenjeno početkom EP1, nedostaju mi ona stara prepucavanja za vrijeme borbe lightsaberima, nedostaje dobar zaplet stvari gdje nisi siguran što sada sljedi, razumiješ? malo se sve previše oslanja na akciju i efekte. nit Star Warsa je priča, ne efekti.
Dobro, cijenim tvoje mišljenje. Inače, po meni, ta sama nit SW-a nije u priči nego u emocijama, likovima i magiji.
Lucas je sam rekao da je SW isključivo tih film, da bi se mogao gledat i bez dijaloga a da sve kužiš. Tu je važan taj emocionalni aspekt, da po likovima i njihovim izrazima lica vidiš što misle, namjeravaju i žele.
I efekti su sastavni dio SW-a. Da je Lucas htio, mogao je snimit Novu nadu tako da pobunjenici konjima (umjesto X-krilcima) napadnu zgradu lokalnog tirana Billy the Kida (umjesto Zvijezde smrti). Ne, htio je svemirsku operu i efekti su postali njen sastavni dio. I ne zaboravimo, OT je još uvijek nedorađen u tom pogledu (šta se vidi po njegovim stalnim prčkanjima) a PT je SW kakav je trebao bit: s veličanstvenim CGI-jem.
Mislim da je to dosta za sad.
"I haven't committed a crime. What I did was fail to comply with the law."