ned, 1. svibnja '05 u 03:01
Jeste znali da postoje SW fanovi koji stvarno misle da je SW stvarnost? Njihova teorija je da su ljudi zapravo porijeklom iz SW galaksije. Kako? Pa evo ovako:
A long time ago in a galaxy far, far away... Sve što smo vidjeli u filmovima se dogodilo, a nakon toga je SW galaksija sve više i više sama sebe uništavala. Ponovno su se razvili ratovi, tehnologija sve bolja i destruktivnija, da bi na kraju čitava galaksija ostala bez života. No, šačica ljudi je uspjela brodom pobjeć iz galaksije i skršila se upravo na zemlju. Od njih su se ljudi ponovno namnožili, no tehnologija im je uništena pa su ostali bez ikakvog znanja i iz generacije u generaciju bili sve neinformiraniji, da bi u određenom trenutku ipak našli nekakve spise iz broda po kojima su se počeli ponovno razvijati. Od tuda engleski jezik, porijeklom od basica iz SW-a i sve ostale sličnosti s kulturom ljudi iz SW-a i sa Zemlje. Tako da mi svi zapravo potičemo iz SW galaksije. Eh, da... Znamo da su patke jedine životinje iz SW-a koje su i na Zemlji prisutne. Njihova teorija je da su dvije patke (muško i žensko) bile na svemirskoj Noevoj arci i poslije su se razmnožile. Razlog zašto su ponijeli patke sa sobom se još 'istražuje'. Tako da mi ipak nismo jedina vrsta na Zemlji koja potječe iz SW galaksije.
A sada, kako objašnjavaju to što se po tome snimio film i da to nije samo film? Oni smatraju da je Lucas od Sile Izabran da predoči istinu o nama. Iako su ljudi izgubili vrlinu da komuniciraju sa Silom zato što ona u našoj galaksiji ne postoji, nego je ostala daleko u SW galaksiji, Lucas je sposoban barem malo primiti naloge Sile, pa se to manifestiralo u njegovom filmskom prikazu istine - našeg porijekla iz Star Wars galaksije.
Stvarno zanimljivo... Filma vrijedna teorija, ali vjerovati u to najozbiljnije... *khm* bullsh*t *khm*.
P.S. Da ne bi bilo zabune, to ni su Jediisti, iako ima i među njima nekih koji vjeruju u tu teoriju.
Jedi Padawan
19 godina
2.061 poruka
81 midiklorijana
ned, 1. svibnja '05 u 03:05
Da je bar tako.
enciklopedija
21 godina
2.807 poruka
-42 midiklorijana
ned, 1. svibnja '05 u 03:06
Stvarno nemozes biti svoj i vjerovat u to kada znas da je to neki tip napiso za pare i onda smisljat teorije... Pomalo bolesno...
enciklopedija
20 godina
2.949 poruka
114 midiklorijana
ned, 1. svibnja '05 u 03:07
Mislim da je ovo već otišlo predaleko. Tko bi rekao da će ljudi za 30 godina, od kad je Lucasu pala ideja za SF film, smatrati da je to stvarnost? SW je mit, film i nema apsolutno nikakve veze sa stvarnošću. Oni koji se izražavaju za Jedije su fanatici, nema šta.
"I haven't committed a crime. What I did was fail to comply with the law."
Jawa
19 godina
659 poruka
5 midiklorijana
ned, 1. svibnja '05 u 05:27
Bolesni ljudi, moj jedini komentar, ja sam sw fan, ali samo fan, znači, volim film, dobru knjigu i općenito ideju sw svijeta, ali sve iznad toga je po meni malo bolesno( bez uvrede ), neka film i knjige ostaju to što jesu, lijepa bajka, tj. mit...
lost in time, on the edge of suffering...
Jawa
20 godina
808 poruka
14 midiklorijana
pon, 2. svibnja '05 u 01:43
nemojte misliti da sam lud, ali SW živi i to u nam fanovima, mi smo SW, da nije nas ne bi bilo ni SW - budimo realni!
The Sith have returned!
Bounty hunter
21 godina
3.621 poruka
26 midiklorijana
pon, 2. svibnja '05 u 09:07
Da, samo što ti pričaš o nečem sasvim drugom...
uto, 3. svibnja '05 u 00:51
Živio SW!
- as you can see,my Jedi powers are far beyond yours -
enciklopedija
20 godina
2.949 poruka
114 midiklorijana
uto, 3. svibnja '05 u 04:41
I svi mi ostali!
Al kakve to veze ima s temom?
"I haven't committed a crime. What I did was fail to comply with the law."
Mimbanite
20 godina
306 poruka
10 midiklorijana
uto, 3. svibnja '05 u 08:32
Maj gaddd....ovo o tome da smo potomci ovih ludjaka s patkama je potpuno....smijesnoo...netko je previshe gledao filmove,pa si misli kak bi bilo fora da je to istina..pa se previshe napushio i mal si je umislio. Da. Ma bikovo govno ljudi.
A to da u Svemiru,postoji takva Sila,kao u Star Wars Univerzumu...s tim se slazem...zastho ne...jer mislim..pa,cijeli je Svemir nastao od iste materije,iz iste tocke...bio je povezan..pa mislim..mozda ga i dalje nestho drzi na okupu, nestho sto povezuje sva ziva bica,nestho sto bi nazvali Sila...a valjda ce i ljudi jednog dana moci "komunicirati" s njome...jer su i oni dio svega...
Moj Bozhe..kak drobim,a nisam nistha pio...
Jawa
20 godina
808 poruka
14 midiklorijana
sri, 4. svibnja '05 u 01:55
ko zna?!
The Sith have returned!
Mimbanite
19 godina
355 poruka
10 midiklorijana
sri, 4. svibnja '05 u 03:39
Hmmm cujte ljudi kupite novi Holywood (casopis o filmu) unutra vam je super tekst o SW filozofiji i mitovima (puni naslov je Filozofija i mitovi SW univerzuma ili tako nesto... Ja stvarno ne mogu odoljet kad vidin Vadera na naslovnici nekog casopisa) i kako to sve povezat sa nasim zemaljskim mitovima... Jeste da se zena raspisala ali tekst je stvarno dobar....
Tell me what you don't like about yourself.
Bounty hunter
21 godina
3.621 poruka
26 midiklorijana
sri, 4. svibnja '05 u 14:52
@Skandark: Ta sila postoji, a ja vjerujem da je to Bog.
Ali nemojmo o tome ovdje raširit diskusiju.
To ovako šturo kažem...
Mimbanite
19 godina
202 poruka
4 midiklorijana
sri, 4. svibnja '05 u 17:15
Pa ja sam svaku vecer tamo tojet star wars galaxies lol
If you strike me down, I shall become more powerful than you could possibly imagine.
Jedino registrirani članovi foruma mogu sudjelovati u raspravi.
Rebels choose
Chrome, but this forum works even with Imperial browsers. Droids and Internet Explorer browser forbidden.
hrvatski Star Wars community, forum 3.2.3 0,53 s