ned, 7. rujna '08 u 23:48
Star Wars Trivia I: The Enquirer Menace
Khm... Restart. Reboot. Reimagining.
I da zakompliciramo malo stvar, nova pravila koja bi, IMHO, učinila igru više dinamičnom i fer, te omogućila što većem broju ljudi da sudjeluje.
Pravila:
- nema novih KOTOR stripova, post-NJO stripova i knjiga, FU materijala kako bi se smanjila šansa spoilanja.
- na pitanja smije odgovarat onaj tko nije točno odgovorio na 5 pitanja. Onaj koji je točno odgovorio na pet pitanja čeka rasplet runde.
- pitanja prvo postavljam ja dok ne postavim 20 pitanja, pa onda pobjednik počinje novu rundu.
- nakon svake runde se resetaju bodovi.
- [cyan]lagana[/font] pitanja vrijede jedan bod, [yellow]srednja[/font] dva, [red]teška[/font] tri.
- pitanja mogu biti koncipirana kao pitanja koja zahtijevaju odgovor, kao "složi parove", kao "izbaci uljeza" ili nadopuni rečenicu/misao. Zabranjena su pitanja koja zahtijevaju biranje između dva odgovora ("ili" pitanja).
- u isto vrijeme mogu biti postavljena dva pitanja. Ukoliko se na starije pitanje ne odgovori u roku od tri dana što je postavljeno novo pitanje, pitanje se zanemaruje, i uzima kao da je odgovoreno, tj. odgovor se otkriva.
- pobjednik je onaj tko ima na kraju najviše bodova. U slučaju istog broja bodova, igra se
sudden death - ljudi sa istim brojem bodova odgovaraju na jedno pitanje, tko prvi točno.
- u novoj rundi na pitanja ne smiju na pitanja odgovarati Top3 iz prošle runde (jedan kao pobjednik, te dva pratioca). U slučaju jednakog broja bodova, ne igra onaj koji je odgovorio na više težih pitanja.
- pozvao bih sudionike da igraju fer, i da ne koriste wookiepediju ili bilo koji databank koji sadrži kratke opise i brzu pomoć. Ak si pročitao strip, knjigu, ili igrao igru, gledao crtić ili film, trebao bi znati odgovor. Koja svrha od brzih odgovora i guglanja? Cilj igre jest pokazati koliki si fan i zabaviti se. Ako netko želi pokazivati koliko može potražit neš na netu i kopirat, nek mi se javi na pm, zaposlit ću ga/ju da mi neš korisno radi.
- igrači koji sakupe 125 bodova, ili sakupe tri pobjede u rundama ulaze u Hall of Fame. Bodovi iz originalnog threada se ne broje.
U prvom krugu ne smiju nastupati [blue]Old Yoda[/font] i [blue]SirCag[/font], kako su oni bili drugi i treći u originalnom threadu.
Prvi krug će biti otvoren u
srijedu, 10. rujna 2008. nakon utakmice Hrvatska - Engleska (heeej, mora se gledat repka), u 23.45. Razlog ovome jest da se nitko ne zakine, da svi stignu vidjet ovu obavijest, pa da svi znaju da počinje, i da nitko nije u prednosti jer je slučajno bio na forumu u vrijeme postanja prvog pitanja. Do tad ću pripremiti pitanja. Moja preporuka sljedećim ispitavačima je da naprave istu stvar kad će biti njihov red.
Osjećajte se slobodnim komentirati kolko vas volja dok runda ne počne, a kad počne bih zamolio da svaki post bude sa očiglednom svrhom. Sva pitanja u vezi SW Trivia Reboot možete uputiti meni preko PM-a.
Do srijede.
A collection of half-truths and hyperbole.