uto, 31. svibnja '05 u 16:56
Nakon što sam ponovno pogledao (a pritom pozorno slušao) svih 6 filmova, mogu slobodno složiti listu.
1. The Empire Strikes Back - Apsolutni pobjednik. Iz Empirea se izrodila većina najljepših i najprepoznatljivijih Star Wars melodija. Imperial March, Yoda's Theme, The Battle of Hoth, Snowspeeders Take Flight, The Asteroid Field, Han Solo and the Princess, Lando's Palace, Betrayal at Bespin... Ma, mogu jednostavno napisati sve.
2. A New Hope - Ipak, ANH je prvi donio legendarni main theme, ali i ne samo to. Tu je i meni osobno najdraža SW melodija: Binary Sunset - koji bi se slobodno mogao proglasiti himnom Jedija.
Zatim Attack of the Sand People, Cantina Band 1 i 2, Princess Leia's Theme, The Battle of Yavin.
3. The Phantom Menace - Uvijek govorim da je ono najbolje što nam je donio TPM upravo sountrack. Stvarno odlično. Duel of Fates, Droid Invasion, Qui-Gon's Funeral, Anakin's Theme...
4. Return of the Jedi - Iako većinom kombinacija melodija iz ANH-a i TESB-a, odličan je. A donio je naravno i Emperor's Trone Room. Odlični su i Parade of the Ewoks, The Battle of Endor, Jedi Rocks i Victory Celebration.
5. Revenge of the Sith - Iako nije donio previše pamtljivih melodija, uz film odlično pristaje. Favoriti su Battle of Heroes i Anakin vs. Obi-Wan varijacija na istu temu, zatim Enter Lord Vader i General Grievous.
6. Attack of the Clones - Neinspirativno. Ono što valja je izvučeno iz TPM-a. Jedino novo je Love Theme koji mi i nije nešto posebno.
BTW Jel zna netko možda link s kojeg bi se mogli skinuti kompletno svi soundtrackovi? Jer, preko PTP-a ne mogu naći ama baš sve. Bio bih vam zahvalan.
A sada vaša mišljenja.