sri, 20. srpnja '05 u 06:28
Evo, kao sto znamo, SW ima dosta nepravilnosti, pisite o njima, ja cu krenuti sa ovima:
1. Na snimanju Episode I, Lucas kaze: '' Moramo predstaviti Yodu, mladega, ali sepavog, zamisli kako bi se ti osjecao da ti je 300 godina'', u Epizodi 5. govori kako 900 godina poucava Jedije, zar je u 50 godina dobio 600?
2. Svi kazu, i po tabelama i svugdje, kako je Luke Skywalker najjaci Jedi, gledam malo Epizodu 5, bori se gore nego moja baka, cak ni mac nije mogo silom uzeti kada ga je onaj Jeti oteo, nema pojma o sili ni o macevanju...
3. Svi govore da je kraljica Leia Jedi, ne kuzim kako moze biti Jedi ako nema ni obuke ni nista osim gena...
4. Jakost izmedu likova, naime neki likovi su uzasno jaki u filmu a neki slabi, i sad neki jaki dobije slaboga bez beda, a drugi jaki se mucio 3 gladne godine sa njime, ima dosta takvih nepravilnosti...
5. Losa izvedivost borbe - naime, snimanje prvo zadnja tri nastavaka napravilo je veliku glupost, kako je prije bila filmska obuka losija, Jediji i Sithovi tukli su se ko zadnji papci, bas jucer gledam, tuku se tako da priblize maceve ionda se guraju, a u ovim novima se mlate ko magarci, lupaju macevi na sve strane, i sad ispada, da Jediji koji su se prije borili - uljucujuci Anakina ( Lorda Vadera ) izgleda kao da je zaboravio boriti se, sve izgleda malo jadno...
6. Gravitacija #1- evo, nije mi jasno zasto, slete recimo na komet, i ne lete nego imaju normalni g=9.81? Sto to uzrokuje - ne kuzim lol, i uvijek mogu udisati kisik u svemiru... Cudno - da...
7. Gravitacija #2 - naime, svi znamo da je g=9.81, ali recimo, neka vrsta zivi na planetu dvostruko manjem nego zemlja, i imaju istu misicnu masu kao ''ljudi'', pa zar nebi neki kad bi dosli recimo na Coruscant ili Kashyyyk plazili po podu od jake gravitacije?
Ima puno nepravilnosti u filmovima, ja ako se sjetim jos, napisem, a sada da cujem vasa misljenja...